MAE: Canada intentioneaza sa elimine, de la 1 decembrie, vizele pentru romani pentru sederi de cel mult 6 luni

MAE: Canada intentioneaza sa elimine, de la 1 decembrie, vizele pentru romani pentru sederi de cel mult 6 luni

Decizia autoritatilor canadiene constituie etapa finala a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetatenii romani, inceput la 1 mai a.c., cand anumite categorii de cetateni romani au inceput sa beneficieze de acest regim (detinatorii unei vize de rezidenta temporara in Canada in ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA).

acum 80 luni (14 Nov 2017)

Liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Canada reprezinta concretizarea demersurilor sustinute, intreprinse in ultimii ani de autoritatile romane pe langa autoritatile canadiene, atat la nivel bilateral, cat si in format trilateral, cu sprijinul Comisiei Europene, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

Decizia autoritatilor canadiene constituie etapa finala a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetatenii romani, inceput la 1 mai a.c., cand anumite categorii de cetateni romani au inceput sa beneficieze de acest regim (detinatorii unei vize de rezidenta temporara in Canada in ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA). MAE subliniaza faptul ca persoanele care intentioneaza sa intre in / tranziteze Canada pe calea aerului ulterior datei de 1 decembrie 2017 trebuie sa obtina in prealabil o Autorizatie electronica de calatorie (Electronic Travel Authorization - eTA). "Mentionam ca pentru obtinerea autorizatiei electronice de calatorie si, ulterior, pentru accesul pe teritoriul canadian, cetatenii romani trebuie sa fie in posesia unui pasaport valabil, indiferent de tipul acestuia (pasaport simplu electronic, pasaport simplu, pasaport simplu temporar, pasaport diplomatic si pasaport de serviciu). Persoanele care intentioneaza sa intre in Canada pe cale terestra (autoturism, autobuz, tren) sau maritima (la bordul unei ambarcatiuni, inclusiv al unui vas de croaziera), ulterior datei de 1 decembrie 2017, trebuie sa detina doar un pasaport valabil, fara a mai fi necesara obtinerea autorizatiei electronice de calatorie (eTA)", noteaza MAE. Cetatenii romani care intentioneaza sa urmeze in Canada studii cu durata de peste 6 luni sau sa exercite activitati lucrative, indiferent de durata, trebuie sa obtina in prealabil un permis de studii, respectiv de munca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro