MAE: 50 de familii afectate de cutremurul din Amatrice pot beneficia de ajutoarele de stat. Ce acte sunt necesare

Aproximativ 50 de familii de romani afectate de cutremurul din Italia pot beneficia de ajutoarele de urgență oferite de Guvern, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat remis redacției. Romanii care vor să beneficieze de ajutor se pot adresa și Secției Consulare a Ambasadei Romaniei la Roma, la adresa de email roma.consul@mae.ro, Biroul Atașatului cu Probleme de Muncă și Sociale (roma.social@mae.ro), Consulatului General al Romaniei la Bologna (bologna@mae.ro) și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (secretariat@mmanpis.ro).

acum 47 luni (30 Aug 2016)

Aproximativ 50 de familii de romani afectate de cutremurul din Italia pot beneficia de ajutoarele de urgență oferite de Guvern, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat remis redacției. o rudă pană la gradul 4 sau altor persoane cetățeni romani la care se dispune măsura de protecție specială a copilului/copiilor pentru creștere și ingrijire.

Cererea pentru obținerea unui ajutor este un model tip și este disponibilă la misiunile diplomatice şi oficiile consulare sau la agenția agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială.

Citește și: Premierul Cioloș merge in Italia, la romanii răniți in urma cutremurului de la Amatrice

Actele doveditoare sunt: actul constatator al gradului de distrugere a locuinței; d) și e) din Hotărarea de Guvern, precum și documentele care să ateste calitatea acestora, inclusiv incredințarea copiilor.

Amintim că Executivul a aprobat, luni, in ședință, cuantumul ajutoarelor pentru romani:

- 10.000 euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuințe proprietate personală au fost distruse in proporție de peste 50% și iși mențin reședința in Italia iar cuantumul cumulat al formelor de sprijin primite din partea statului roman și italian nu depășește valoarea estimată a locuinței; - 1.000 euro (pentru o rudă pană la gradul 2 care se deplasează in Italia pentru sprijinirea membrilor supraviețuitori ai familiilor afectate; - 6.000 euro pentru copiii rămași orfani in urma decesului părinților și se acordă rudelor pană la gradul 4 sau altor persoane cetățeni romani la care se dispune măsura de protecție specială a copilului/copiilor pentru creștere și ingrijire; - 3.000 euro pentru familiile sau persoanele singure care nu au locuință proprie, dar care nu mai au unde locui prin distrugerea imobilului unde locuiau, indiferent dacă aceștia decid să iși mențină reședința in Italia sau ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro