Madalin Voicu: Legea antifumat ar trebui regandita

Madalin Voicu: Legea antifumat ar trebui regandita

Nu numai ca a fost amanata, dar sper sa existe oameni care sa gandeasca lucrurile intr-un echilibru care sa ne dea dreptul si noua, celor care fumam, sa avem un loc in care sa putem avea aceasta pretentie de a fi lasati sa ramanem fumatori.

acum 84 luni (25 Nov 2015)

"Asta nu e lege, dupa parerea mea, sau forma in care a fost ea prezentata. Nu numai ca a fost amanata, dar sper sa existe oameni care sa gandeasca lucrurile intr-un echilibru care sa ne dea dreptul si noua, celor care fumam, sa avem un loc in care sa putem avea aceasta pretentie de a fi lasati sa ramanem fumatori. De acord ca tigara este o chestiune toxica si care intr-adevar dauneaza sanatatii, dar fiecare isi asuma intr-o forma de libertinism pe care cred eu ca democratia o prevede, sa avem sau nu in constientul sau constiinta noastra dreptul de a face acest exercitiu", a spus Madalin Voicu, potrivit Agerpress. "In conditiile in care eu ca fumator constat ca exista rigori de-astea discriminatorii sau absurde ar trebui sa ne gandim daca intr-adevar ne preocupa ceea ce inseamna toxicul in care traim, sa nu mai circule nicio masina pe combustibil lichid sau solid, sa nu mai existe fabrici, sa nu mai existe nimic care polueaza atmosfera", a afirmat deputatul social-democrat. "Nu ne-a spus nimeni nimic, nici parlamentarii nu stiau ca astazi nu se va discuta legea", a spus unul dintre reprezentanti ONG-uri anti-fumat care au venit la Parlament pentru a lua parte la dezbatere, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege a primit, in luna martie, sustinerea a 86 de senatori, fiind inregistrate doar 8 abtineri si 30 de voturi impotriva, in ciuda discutiilor aprinse pe care initiativa legislativa le-a generat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro