Madalin Mihailovici, Director General al Apa Nova Bucuresti: In 15 ani, Apa Nova a pus Bucurestiul pe harta mondiala a calitatii apei

Reporter: Dle Madalin Mihailovici, consultarea publica organizata de dumneavoastra, cei de la Apa Nova Bucuresti, a fost o premiera in Romania de azi. Exista doua tipuri de modificari de pret: cele ordinare, care tin de actualizarea in raport cu inflatia (atunci cand se depasesc niste praguri de variatie) si cele extraordinare, care tin de preluarea administrarii unor noi obiective sau activitati care de regula inseamna investitii suplimentare. Cand esti lider mondial, cand peste 100 de milioane de oameni beau apa furnizata de tine, cand ai 4245 de uzine pe toata planeta, cand te cheama japonezii sa le decontaminezi Fukushima sau chinezii sa tratezi apele toxice la Tianjin, ei bine, nu-ti permiti nicio abatere de la calitate, indiferent unde operezi. As vrea sa va spun ceva dincolo de reportajele presei din Occident, pe cat de grijulie cu aurolacii romani din ’90 pe atat de indiferenta cu dezaxatii lor care fac acum breaking-news-uri planetare: doar anul trecut, Apa Nova a produs si a trimis in reteaua de alimentare 170 de milioane de metri cubi de apa potabila, adica echivalentul unei garnituri de tren de 24 000 de kilometri. Apa Nova a transformat Bucurestiul, din capitala cu apa impura si pierderile de retea din anii '90 intr-o capitala adevarata, intr-un Bucuresti care detine una dintre cele mai noi statii de epurare din Europa, a patra ca marime operata de liderul mondial Veolia si care, dupa finalizarea fazei a doua, va deveni una dintre primele zece statii cu tratare completa de pe continent.

acum 84 luni (13 May 2016)

Reporter: Dle Madalin Mihailovici, consultarea publica organizata de dumneavoastra, cei de la Apa Nova Bucuresti, a fost o premiera in Romania de azi. Ati ales sa intrati, pur si simplu, intr-o infruntare directa - asta la prima vedere, pentru ca pana la urma s-a realizat un schimb de idei si solutii. S-a vazut, cred ca de aici ar trebui sa pornim, nevoia oamenilor de a fi informati pentru serviciile pe care tot ei le platesc.

Madalin Mihailovici: Si eu m-as simti mai in siguranta, in calitate de contribuabil, daca as afla din astfel de consultari publice despre strategiile nationale in materie de fiscalitate, educatie, sanatate, infrastructura. E un contract bazat pe eficienta si pe performanta, dat ca exemplu de bune practici peste tot in lume. Ei bine, cu o asemenea carte de vizita, suntem obligati sa cultivam increderea reciproca. Ori, eu cred ca civilizatia inseamna altceva si altceva-ul asta incepe cu o strangere de mana si o privire ochi in ochi.

Doua milioane de oameni numara Bucurestiul si cele doua milioane de oameni trebuie sa aiba mereu apa buna de baut, fara niciun fel de compromisuri.

Eu, directorul Apa Nova, beau apa de la robinet.

Reporter: Peste tot in lume, preturile raman subiect de controversa, peste tot in lume beneficiarul are impresia ca se poate si mai ieftin. Tarifele sunt calculate de catre o echipa de experti intenationali, pe baza unei formule elaborate de Banca Mondiala si reflecta costurile asociate prestarii serviciilor. Formula din contratul cu PMB are mai multe componente printre care costurile de functionare, procesele tehnologice implicate, investitiile, factori naturali (ex.

Exista doua tipuri de modificari de pret: cele ordinare, care tin de actualizarea in raport cu inflatia (atunci cand se depasesc niste praguri de variatie) si cele extraordinare, care tin de preluarea administrarii unor noi obiective sau activitati care de regula inseamna investitii suplimentare. Spre exemplu, const... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro