Macroul si stiletul | OPINIE

Amandoi candidatii au scos din cursa reprezentantii dreptei si ai stangii, ceea ce nu s-a mai intamplat de aproape jumatate de secol de la infiintarea celei de-a V-a Republici. El, de fapt, are profilul asemanator metropolitanului francez de azi: corporatist, fara prejudecatile familiei traditionale, cu o viata amoroasa tipic franceza, politicos, empatic ca Trudeau, subtirel si bine ingrijit ca Mitterrand, intelegator cu minoritarii, putin liberal si tot asa putin antirus si antiamerican, cat sa le convina francezilor progresisti. Votantii sunt sedusi de profile cu aura de independenta, personalitati nu suficient de puternice, nici insuficient de naive, astfel incat se constituie premisele unei noi paradigme.

acum 77 luni (26 Apr 2017)

Proeuropeanul Emmanuel Macron si ultranationalista Marine Le Pen joaca finala pentru functia de presedinte al Frantei. (ziarul de dreapta "Le Figaro"), gazeta de stanga "Libération" publica o fotografie cu Macron cu supratitlul "Intr-un mars".

Emmanuel Macron a demisionat in urma cu doi ani din guvernul francez pentru a infiinta miscarea "En Marche!", "nici de dreapta, nici de stanga". In Romania e mult mai cunoscut de catre soferi, datorita introducerii in Hexagon a salariului minim in transporturi, prin legea care-i poarta numele.

Amandoi candidatii au scos din cursa reprezentantii dreptei si ai stangii, ceea ce nu s-a mai intamplat de aproape jumatate de secol de la infiintarea celei de-a V-a Republici.

Gaullistul François Fillon, reprezentantul dreptei franceze, cosmopolite, traditionale, a fost lider in topul increderii francezilor pana la fabricarea dosarului penal cu privire la angajarea sotiei si a fiicei. E foarte cunoscut nu numai in Spania "indignatilor", cand miscarea progresista Podemos a tinut regatul un an si jumatate fara guvern, tipand ba ca dreapta e penala, ba ca stanga.

Luna #rezist de la Bucuresti a internationalizat silogismul: "Esti penal.

Prin uciderea politica a lui Fillon cu stiletul globalist "coruptia ucide", sistemul l-a instalat deja pe Emmanuel Macron in post de favorit pentru Élysée. Aici ma refer la acel sistem deplin conspirat care studiaza psihologia maselor, declaratiile liderilor si asigura tensiunea si frecventa de rezonanta pentru candidatul potrivit si agreat.

Posibil ca luarile de pozitie in favoarea lui Putin formulate de candidatul gaullist sa fi inspaimantat atat de mult stapanul pesterii, incat liderul dreptei a devenit nefrecventabil.

Poate fi pus in discutie si interesul Bruxelles-ului pentru stabilitate si unitate. Frexit-ul, anuntat de Le Pen, a turat si mai mult motoarele sistemului in favoarea lui Macron, a candidatului independent agreat de f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro