Macrou in sos tomat. Secretul preparatului culinar lichid care face deliciul consumatorilor de peste

Macrou in sos tomat. Secretul preparatului culinar lichid care face deliciul consumatorilor de peste

Macroul in sos tomat este un preparat usor de gatit chiar si pentru necunoscatori in ale bucatariei, fiind si extrem de satios prin continutul ridicat de nutrienti pe care ii contine pestele. Preparatul mai are un avantaj, timpul de pregatire fiind de doar 30-40 de minute, in functie de indemanarea celui care il gateste, si poate fi servit atat rece, cat si imediat dupa ce a fost pregatit sau incalzit la cuptor.

acum 37 luni (30 Jun 2017)

Macroul in sos tomat este un preparat usor de gatit chiar si pentru necunoscatori in ale bucatariei, fiind si extrem de satios prin continutul ridicat de nutrienti pe care ii contine pestele.

Preparatul mai are un avantaj, timpul de pregatire fiind de doar 30-40 de minute, in functie de indemanarea celui care il gateste, si poate fi servit atat rece, cat si imediat dupa ce a fost pregatit sau incalzit la cuptor.

Ingrediente pentru patru persoane:

-Macrou-patru pesti potriviti sau cinci, daca sunt mai mici, in greutate de 1-1,4 kilograme;

-Pasta de tomate-300 de grame;

-Ulei de floarea soarelui-150 de mililitri de ulei;

Cum conservam macroul pentru cateva luni

Daca macroul este congelat, il vom lasa la decongelat in frigider cu o seara inainte. A doua zi, ii taiem capul si coada, fiecare bucata de peste fiind taiata apoi in doua si i se da un praf de sare.

Fiecare bucata de peste va fi trecuta ulterior prin faina si va fi prajita la foc moderat spre tare. "Mai intai, pestele trebuie prajit la o temperatura ridicata, ca sa se formeze o crusta, iar apoi reducem focul pentru ca acesta sa se poata patrunde in profunzime", explica Nichi Maracine, maestru de arta culinara.

Pentru a verifica daca s-a patruns bine, vom intepa periodic pestele cu o furculita, iar daca mai iese sos sau sange din el, e musai sa mai reducem cantitatea de ulei din recipientul unde il pregatim.

Taiem apoi ceapa sub forma de rondele si o inmuiem prin prajire intr-un alt recipient cu ulei, peste care adaugam pasta de tomate, vinul, otetul, zaharul si aromele (piper, foi de dafin, enibahar). Lasam acest amestec sa se omogenizeze pret de cateva minute, la nevoie putand adauga o ceasca de apa.

"Sosul trebuie sa aiba in final un gust de tomate usor acrisor, dar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro