Macron, in Congresul SUA: "Nu exista o planeta B. Iranul nu va avea arma nucleara"

Macron, in Congresul SUA:

"Este o onoare pentru Franta, pentru poporul francez si pentru mine sa fiu primit in acest sanctuar al democratiei, in care s-a scris atata istorie a Statelor Unite", a declarat presedintele francez in engleza, dupa ce a fost primit cu aclamatii, in picioare, timp de trei minute, de catre congresmeni, la intrarea sa in hemiciclu. Macron, scuturat de matreata de catre Trump "Nu exista o planeta B" Apoi a avertizat ca "nu exista o planet B", un punct de disensiune cu politica de mediu a administratiei Trump.

acum 72 luni (25 Apr 2018)

Emmanuel Macron si-a prezentat miercuri viziunea asupra lumii in Congresul Statelor Unite.

"Este o onoare pentru Franta, pentru poporul francez si pentru mine sa fiu primit in acest sanctuar al democratiei, in care s-a scris atata istorie a Statelor Unite", a declarat presedintele francez in engleza, dupa ce a fost primit cu aclamatii, in picioare, timp de trei minute, de catre congresmeni, la intrarea sa in hemiciclu.

Sotia sa, Brigitte, care a sosit cu cateva minute mai inainte, a fost de asemenea aplaudata, in picioare, de catre congresmeni.

Sute de reprezentanti si senatori au venit sa-l asculte, asa cum s-a intamplat cu de Gaulle, Mitterrand sau Sarkozy, conform unui ceremonial bine pus la punct, relateaza AFP, potrivit news.ro.

Emmanuel Macron a fost primit mai inainte de Paul Ryan, presedintele Camerei Reprezentantilor, si a vizitat Biblioteca Congresului.

Brigitte Macron, aplaudata in Congresul american FOTO EPA-EFE Apel la respingerea nationalismului

"Sa respingem tendinta" nationalismului, a indemnat liderul de la Elysee.

"Sa ne scriem noi insine istoria, sa scriem viitorul pe care-l vrem. Trebuie sa ne structuram impreuna raspunsurile fata de provocarile mondiale cu care ne confruntam", a facut apel Macron, in ultima zi a vizitei sale de stat in Statele Unite. Insa inchiderea usii in fata lumii nu o va impiedica sa continue sa evolueze si sa se schimbe", a spus el.

"Trebuie sa ne tinem ochii deschisi si sa fim constienti de noile riscuri.

"Daca nu actionam in comunitatea mondiala, sunt convins ca institutii internationale ca ONU, NATO nu vor mai fi in masura sa-si exercite influenta stabilizatoare", a avertizat el, indemnand la implementarea unei "noi forme de multilateralism". O "legatura speciala" intre Franta si Statele Unite

Emma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro