Macovei: Tariceanu m-a dat afara din Guvern cand am refuzat sa semnez acte ilegale

Macovei: Tariceanu m-a dat afara din Guvern cand am refuzat sa semnez acte ilegale

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei a dezvaluit ca in perioada in care facea parte din Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, a fost data afara dintr-o sedinta de catre premier deoarece nu a vrut sa semneze un contract ilegal.

acum 89 luni (4 Sep 2014)

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei a dezvaluit ca in perioada in care facea parte din Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, a fost data afara dintr-o sedinta de catre premier deoarece nu a vrut sa semneze un contract ilegal. Mi-a zis sa ies sa ma gandesc timp de jumatate de ora.

Candidatul la prezidentiale a mai povestit in emisiunea "Sub semnul intrebarii", de pe B1 Tv, ca pe vremea cand era ministrul Justitiei, Calin Popescu Tariceanu, pe atunci premier, i-a spus sa-l anunte atunci cand un ministru urma sa fie cercetat.

"Cand am facut DNA in 2005, primul cercetat a fost domnul Copos, care era viceprim-ministru si cand s-a aflat, in urmatoarea sedinta de guvern toata lumea se uita la mine.

"El zicea: atunci te rog sa-mi stabilesti o linie directa cu procurorii sau prin tine ca eu sa aflu cand un membru al guvernului este cercetat. Vreau sa stiu cand un ministru este cercetat si i-am spus: Nu veti sti si nici eu nu voi sti.

In ceea ce priveste candidatura sa la prezidentiale, Monica Macovei a precizat ca a strans deja peste 100.000 de semnaturi cu ajutorul voluntarilor, fiind sigura ca va strange necesarul de 200.000 in scurt timp.

"Ii provoc si pe ceilalti candidati sa-si dea demisia din partidele lor daca vor sa fie presedinti, pentru ca presedintele trebuie sa fie independent", a mai spus Macovei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro