Macovei, despre discursul anti-Justitie al lui Traian Basescu: S-a descalificat si se scoate singur din politica

Macovei, despre discursul anti-Justitie al lui Traian Basescu: S-a descalificat si se scoate singur din politica

"De sila" Fostul presedinte Traian Basescu a fost intrebat de jurnalistul Ion Cristoiu, intr-un interviu la B1TV, daca i-a sunat, vreodata, cu o problema oarecare, dupa ce a plecat de la Cotroceni, pe Codruta Kovesi, Livia Stanciu sau Florian Coldea. Pentru a inlatura orice indoiala ca declaratiile facute in interviul de luni nu au fost o greseala, fostul presedinte Traian Basescu a dat asigurari astazi ca va continua sa se exprime impotriva ultimelor actiuni ale Justitiei pentru ca ofera un spectacol mediatic umilitor pentru inculpati.

acum 110 luni (9 Apr 2015)

"Dezamagitoare pentru mine si spunea ca Iohannis, Ponta si eu vrem iesirea lui din politica. De ce nu mai e justitia buna si de ce s-a schimbat? Ce s-a schimbat de la o saptamana la alta? De ce n-a atras atentia acum o saptamana, cand lauda justitia?", a spus Monica Macovei, referitor la ultimele aparitii ale lui Traian Basescu, pentru B1 TV.

Fostul ministru al Justitiei a aratat ca nu este nimic gresit ca exista un parteneriat institutional intre DNA si Inalta Curte impotriva coruptiei. "apropo de parteneriate, m-am uitat la ce a spus doamna Stanciu (..) a fost un bilant public in care a spus ca acum institutii au facut parteneriat impotriva coruptiei, noi toti vrem acest parteneriat institutional impotriva coruptiei. De asta e implicat SRI, pentru ca e o amenintare la adresa sigurantei nationale. Judecatorul aresteaza, procurorul retine 24 de ore Traian Basescu spune de o saptamana ca activitatea DNA e buna, apoi dupa o saptamana spune ca nu mai e buna.

Traian Basescu a avut nevoie, luni seara, de numai un interviu pentru a-si contrazice 10 ani de mandat prezidential. Fostul sef al statului i-a tras de urechi pe procurori, a tinut sa le aminteasca personajelor-cheie din lupta anti-coruptie ca el i-a facut oameni, mai pe scurt, s-a intors impotriva sistemului judiciar, pe care ani de-a randul l-a laudat. Practic, in interviul de la B1TV, vechiul Traian Basescu, fostul presedinte, a devoalat un anti-Basescu, un personaj de tip nou, care seamana foarte mult, cel putin la nivel discursiv, cu politicienii PSD.

"De sila"

Fostul presedinte Traian Basescu a fost intrebat de jurnalistul Ion Cristoiu, intr-un interviu la B1TV, daca i-a sunat, vreodata, cu o problema oarecare, dupa ce a plecat de la Cotroceni, pe Codruta Kovesi, Livia Stanciu sau Florian Coldea. Ei sunt artizanii acestui mod de a face Justitie", a comentat, dupa o clipa de tacere, Traian Basescu. Am sunat o si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro