Macovei, despre autonomia Tinutului Secuiesc: UDMR face jocul Moscovei impotriva intereselor Romaniei

Macovei, despre autonomia Tinutului Secuiesc: UDMR face jocul Moscovei impotriva intereselor Romaniei

In primul rand, ma refer la solicitarea UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc si, in al doilea rand, la vechea marota a domnilor Ponta si Tariceanu si anume suspendarea Presedintelui, care isi termina mandatul in doua luni", a inceput Monica Macovei conferinta de presa de duminica. Faceti punti intre oameni si nu bariere si ocupati-va de problemele reale ale Romaniei: locuri de munca, sanatate, educatie si siguranta, in conditiile in care suntem amenintati, cel putin la granita de este, de agresiunea armata a Federatiei Ruse, si, repet, stam pe un butoi de pulbere.

acum 97 luni (7 Sep 2014)

"Sunt doua teme care paraziteaza in acest moment Romania si care, intr-un mod inutil, produc o criza politica si pot face mult rau Romaniei. In primul rand, ma refer la solicitarea UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc si, in al doilea rand, la vechea marota a domnilor Ponta si Tariceanu si anume suspendarea Presedintelui, care isi termina mandatul in doua luni", a inceput Monica Macovei conferinta de presa de duminica. "E foarte grava aceasta propunere venita acum de la conducerea UDMR, este grava si iresponsabila tocmai pentru ca, la granita de est a Romaniei, Federatia Rusa a pornit o agresiune armata si chiar se scot din adormire conflicte inghetate legate chiar de autonomie teritoriala. Si in acest moment sa vii cu o astfel de idee nu faci decat sa produci o amenintare la adresa sigurantei Romaniei.

Cat despre o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, poate chiar o noua demitere, Monica Macovei ridica o intrebare oarecum fireasca: de ce sa fie suspendat seful statului, cu doar doua luni inainte a a-si incheia cel de-al doilea mandat. Si in loc sa vorbim de agenda cetateanului, vorbim de ceva ce nu exista practic: Presedintele isi termina mandatul in doua luni de zile. Faceti punti intre oameni si nu bariere si ocupati-va de problemele reale ale Romaniei: locuri de munca, sanatate, educatie si siguranta, in conditiile in care suntem amenintati, cel putin la granita de este, de agresiunea armata a Federatiei Ruse, si, repet, stam pe un butoi de pulbere. Limba maghiara, alaturi de cea romana, este limba oficiala Paragrafe din controversatul proiect de autonomie a Tinutului Secuiesc au fost publicate in exclusivitate de hotnews.ro. Constitutirea Tinutului Secuiesc ca o regiune autonoma cu personalitate juridica, publicarea in limba maghiara a hotararilor de guvern care intereseaza regiunea si considerarea limbii maghiare, alaturi de cea romana, drept limba oficiala in regiune se numara printre doleantele maghiarimii. Cu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro