Macovei: Cer presedintelui Klaus Iohannis sa retrimita in Parlament Legea alegerilor locale

Macovei: Cer presedintelui Klaus Iohannis sa retrimita in Parlament Legea alegerilor locale

Monica Macovei a declarat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca pe langa lipsa de reprezentativitate a unui primar ales cu 12% din voturi "e vorba de lupta impotriva coruptiei si fraudei si a furtului din banul public".

acum 108 luni (14 May 2015)

Monica Macovei a declarat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca pe langa lipsa de reprezentativitate a unui primar ales cu 12% din voturi "e vorba de lupta impotriva coruptiei si fraudei si a furtului din banul public". Asta face ca reteaua de baroni locali sa continue sa existe, ca reprezentativitatea primarilor si presedintilor de CJ sa fie mica si duce la lipsa competitivitatii de proiecte in folosul comunitatii. Pe langa lipsa de reprezentativitate a unui primar ales cu 12% din voturi, e vorba de lupta impotriva coruptiei si fraudei si a furtului din banul public.

Potrivit acesteia, retrimiterea Legii alegerilor locale in Parlament ar fi "un semn de curaj" din partea sefului statului, de a continua lupta impotriva coruptiei, de a face o bresa in reteaua de baroni locali.

Proiectul care modifica trei legi, si anume legea alegerilor locale, administratiei locale si statutul alesilor locali, a fost adoptat in forma stabilita de Comisia de cod electoral, fiind aprobat anterior de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

De asemenea, primarii si presedintii CJ vor putea fi reprezentanti in adunarile generale ale asociatiilor cu activitatea in serviciile de utilitati publice, Camera Deputatilor respingand cererea de reexaminare a presedintelui la legea serviciilor comunitare si mentinand forma initiala a legii.

Legea serviciilor comunitare de utilitati publice care prevedea si faptul ca primarilor si presedintilor Consiliilor Judetene li se acorda calitatea de reprezentanti ai comunelor, ai oraselor, respectiv municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, avand ca obiect de activitate serviciile de utilitati publice a fost adoptata in iunie 2014, insa presedintele Traian Basescu a retrimis-o pentru reexaminare in Parlament. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro