Macesele, capsule de sanatate. 10 motive sa le avem in casa

Macesele, capsule de sanatate. 10 motive sa le avem in casa

Vitamina reprezentativa a maceselor este vitamina C, un antioxidant care ajuta la absorbtia fierului si la fixarea calciului, dar recunoscuta si pentru faptul ca ajuta organismul in procesele de vindecare a ranilor. De mentionat este ca se gaseste intr-o contitate de 50 de ori mai mare decat in lamaie si de 200 de ori mai mare decat in mere.

acum 67 luni (8 Jan 2015)

Vitamina reprezentativa a maceselor este vitamina C, un antioxidant care ajuta la absorbtia fierului si la fixarea calciului, dar recunoscuta si pentru faptul ca ajuta organismul in procesele de vindecare a ranilor.

De mentionat este ca se gaseste intr-o contitate de 50 de ori mai mare decat in lamaie si de 200 de ori mai mare decat in mere.

In afara de vitamina C, macesele contin si vitamina A, vitamina K (cunoscuta mai ales pentru rolul sau in procesul de coagulare a sangelui), vitamine din complexul B, vitamina E (tocoferol), vitamina PP, fier, magneziu, dar si o serie de acizi esentiali.

o Inlatura anemia si oboseala, gratie aportului bogat de vitamine si minerale esentiale.

o Au efect calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica.

o Au proprietati antiinflamatorii si antimicrobiene, ceea ce le face un super-remediu in caz de infectii urinare sau boli de rinichi. Cercetatorii Universitatii din Copenhaga au descoperit ca pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in alinarea suferintei cauzate de osteoartrita. Alaturi de fructele paducelului, macesele sunt campioane in prevenirea crizelor de angina pectorala si infarct.

o Imbunatatesc circulatia periferica, datorita continutului ridicat de vitamina P care ajuta la mentinerea bunei functionari a vaselor de sange, inclusiv a celor capilare. Pe langa hranirea cu vitamina C, tenul va beneficia si de substantele astringente din pulpa maceselor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro