Macedonia si-a inchis complet granita pentru imigrantii ilegali

Macedonia si-a inchis complet granita pentru imigrantii ilegali

Liderul de la Budapesta a precizat ca a respins planul de relocare a solicitantilor de azil in tarile europene, dupa ce liderii prezenti la summit au fost de acord cu relocarea directa a sirienilor din Turcia.

acum 56 luni (9 Mar 2016)

Potrivit Ministerului de Interne de la Skopje, niciun migrant nu a trecut marti granita din Grecia. Slovenia a introdus la miezul noptii noi restrictii la granite, in cadrul eforturilor de a inchide ruta balcanica, din Grecia pana in Europa Occidentala, astfel ca numai migrantii care vor sa ceara azil si cei care au nevoie de asistenta umanitara clara mai pot intra in tara. Slovenia a fost folosita ca tara de tranzit pentru sute de mii de migranti care incercau sa ajunga in Germania sau Europa de Nord.

"Tinand cont ca noul regim este implementat de o tara membra a Uniunii Europene, Serbia nu isi poate permite sa devina un centru de colectare a refugiatilor", se arata intr-un comunicat. Anul trecut, circa 880.000 de refugiati, din totalul de 1,3 milioane care au ajuns in Europa, au folosit aceasta ruta in drumul catre Germania sau tarile nordice. Liderul de la Budapesta a precizat ca a respins planul de relocare a solicitantilor de azil in tarile europene, dupa ce liderii prezenti la summit au fost de acord cu relocarea directa a sirienilor din Turcia. Orban a sustinut ca propunerea Turciei, ca pentru fiecare sirian retrimis in Turcia din insulele grecesti, UE va accepta relocarea unui sirian direct de pe teritoriul turc, este una dificila. Premierul Ungariei a amintit ca Ungaria nu accepta nicio versiune a planului de relocare a refugiatilor, iar impreuna cu Slovacia a denuntat sistemul cotelor la Curtea Europeana de Justitie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro