M-am saturat de proiecte de faurire a societatii multilateral dezvoltate, domnule presedinte! | OPINIE

In locul unui document de sute de pagini, pe care probabil ca presedintele Iohannis il va lansa cu morga in 2018, in pregatirea campaniei de realegere, eu as fi optat pentru niste solutii simple si clare, usor de priceput de omul de pe strada. Avem un agent al serviciilor secrete, pe Marius Nica, un mare profesor universitar, ex-ministru, celebru pentru ca nu stie nici o limba straina - la Ene Dinga ma refer - si un "geopolitician", Dan Dungaciu, cunoscut pentru ca a girat lucrarile "stiintifice" scrise de un puscarias care, cu ajutorul sau, a fost eliberat inainte de termen.

acum 92 luni (25 Sep 2016)

Eu sunt un inginer care conduce o intreprindere din Texas si ma impresioneaza cuvinte mari precum "proiect de tara". Cand l-am auzit pe presedintele Iohannis anuntand ca a facut o comisie in acest scop, am fugit repede la computer ca sa pricep ce presupune o astfel de initiativa. Mai tarziu, am aflat de la presedintele Iohannis ca documentarea mea era incompleta: si voievodul Basarab I, care a domnit undeva pe la inceputul secolului XIV, ar fi avut un proiect de tara.

Dincolo de ironie, nu cred ca Romania are nevoie de mega-proiecte politico-economice, ilizibile si utopice. In locul unui document de sute de pagini, pe care probabil ca presedintele Iohannis il va lansa cu morga in 2018, in pregatirea campaniei de realegere, eu as fi optat pentru niste solutii simple si clare, usor de priceput de omul de pe strada. Va spun ce as astepta eu, ca antreprenor:

In primul rand, m-as bate cu birocratia nefunctionala, politizata si lenesa din administratia de stat, birocratie sustinuta agresiv de niste sindicate corupte. Incetati sa-i mai tratati pe toti platitorii de taxe ca pe niste infractori, statul trebuie sa fie pus in slujba cetatenilor.

Reganditi Codul Muncii fara sa mai ascultati ordinele sindicatelor si flexibilizati conditiile de angajare si concediere. Va asigur ca ii veti ajuta si pe angajati, in special pe cei tineri, unde somajul este de aproape 21%.

Sunt doar cateva idei, pe care le-am accentuat si pentru ca in comisia prezidentiala privind "faurirea societatii capitaliste multilateral dezvoltate" - ca sa-l parafrazez pe Nicolae Ceausescu - nu exista nici un reprezentant al mediului de afaceri.

Avem un agent al serviciilor secrete, pe Marius Nica, un mare profesor universitar, ex-ministru, celebru pentru ca nu stie nici o limba straina - la Ene Dinga ma refer - si un "geopolitician", Dan Dungaciu, cunoscut pentru ca a girat lucrarile "stiintifice" scrise de un puscarias care, cu ajutorul sau, a fost eliberat inain... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro