Luptatorul Raul, baiatul care a inspirat Romania. La 13 ani, face bani din sport ca sa-si sustina cei zece membri ai familiei

Un baiat de 13 ani din Satu Mare a ajuns un exemplu pentru cei de-o varsta cu el, nu doar pentru performantele obtinute, ci si pentru ca, la varsta lui, a devenit sprijin pentru familia lui, care trece prin mari dificultati financiare. Din acest motiv, o multime de oameni din Romania s-au mobilizat cu daruri si bani, iar familia Zarzu a avut parte de sarbatori de iarna decente, inainte de intrarea in 2016. Au ajuns campioni la GO, sportul chinezesc al mintii practicat de 27 de milioane de oameni Romanca plecata in Danemarca sa ajunga intre marii manageri de fotbal ai lumii: "Sunt constienta ca multi vor incerca sa ma calce in picioare"

acum 101 luni (6 Feb 2016)

Un baiat de 13 ani din Satu Mare a ajuns un exemplu pentru cei de-o varsta cu el, nu doar pentru performantele obtinute, ci si pentru ca, la varsta lui, a devenit sprijin pentru familia lui, care trece prin mari dificultati financiare. Raul Zarzu din Terebesti, un sat din judetul Satu Mare, a devenit deja de trei ori campion national la lupte, ceea ce i-a si adus o bursa din care isi sustine familia, care numara zece suflete in total. "Raul nu a avut alte probleme de sanatate, in afara de faptul ca se plangea ca il inteapa tare in piept. Am fost la medic, care ne-a spus ca are prea multa energie si ca trebuie sa faca neaparat sport. Raul ne aduce bucurii de fiecare data cand merge la o competitie", povesteste Doina Zarzu, mama lui Raul.

Tudor Barbul este un antrenor pasionat de la Clubul Sportiv Satu Mare - Cetate Heracle Ardud. Omul are doar cuvinte de lauda la adresa lui Raul, despre care spune ca a muncit mult in sala de antrenamente pentru a ajunge sa poata afirma ca se afla printre cei mai buni. Cand am fost la Torino, antrenorii de acolo au spus ca vor sa-l transfere in Italia, unde ii ofera casa, masa, conditii foarte bune de pregatire, plus multe alte beneficii. "Sansa pentru mine, fratii, parintii si bunicii mei"

Familia lui Raul se confrunta cu probleme financiare mari, care-l afecteaza pe baiatul de 13 ani. Tatal munceste cu ziua, iar familia beneficiaza de ajutor social, insa mama nu are un loc de munca, fiind nevoita sa ramana acasa, alaturi de fratii lui Raul care inca sunt mici. Planul lui intim este sa ajunga la un nivel de performanta care sa-i aduca suficienti bani cat sa-si scoata familia din impasul financiar. Sportul mi-a dat o noua sansa la viata, atat pentru mine cat si pentru fratii, parintii si bunicii mei", marturiseste, cu lacrimi in ochi, Raul Zarzu.

In prezent, parintii lui Raul o duc atat de greu cu banii, incat sunt nevoiti sa plateasca in rate soba pe care a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro