Lupta pentru sefia USR. Ce isi propun cei trei vicepresedinti care vor sa ii ia locul lui Nicusor Dan

Vlad Alexandrescu, Dan Barna si Cristian Seidler si-au depus candidaturile pentru postul de presedinte al USR. Candidat garantat de Ghinea Dan Barna (42 de ani) a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, intre mai si octombrie 2016, in perioada in care institutia a fost condusa de Cristian Ghinea. USR are nevoie de un presedinte care nu doar sa vrea pace dar sa fie recunoscut si ca aducator de pace", a explicat Ghinea.

acum 32 luni (2 Oct 2017)

Vlad Alexandrescu, Dan Barna si Cristian Seidler si-au depus candidaturile pentru postul de presedinte al USR.

Alegerile pentru functia de presedinte al USR vor avea loc pe 28 octombrie, in cadrul unui congres extraordinar convocat dupa demisia lui Nicusor Dan. Fiecare candidat a depus o scrisoare de intentie si un proiect de program politic.

Prioritatile lui Alexandrescu

Vlad Alexandrescu (52 de ani) este un istoric al ideilor, profesor universitar, fost ambasador al Romaniei in Luxemburg si ministru al Culturii in Guvernul Dacian Ciolos. Este vorba de USR - un partid modern, puternic si activ, deschis catre agenda cetateanului; conducerea partidului pe un drum comun si decizii bazate pe reguli, principii si valori; consolidare prin extinderea filialelor si o maniera de lucru bazata pe echipe eficiente. "Imi doresc un partid unit, pregatit sa lupte pentru apararea democratiei constitutionale in Romania, pentru responsabilitate si integritate in viata politica si administrativa. USR este si va fi o forta a opozitiei la PSD si o alternativa credibila in politica romaneasca", promite Vlad Alexandrescu.

Candidat garantat de Ghinea

Dan Barna (42 de ani) a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, intre mai si octombrie 2016, in perioada in care institutia a fost condusa de Cristian Ghinea. De altfel, Barna este cunoscut ca un sustinator al curentului liberal din partid, initiat de Ghinea. USR are nevoie de un presedinte care nu doar sa vrea pace dar sa fie recunoscut si ca aducator de pace", a explicat Ghinea. Sloganul lui Barna este "USR, de la miscare politica la partid". El promite sa transforme USR intr-un partid capabil sa guverneze, cu program de guvernare coerent si realist si resurse umane credibile si competente pentru a guverna sia conduce institutii. USR trebuie sa devina actorul principal pe zona de centru dreapta, cu un deziderat electoral de 20%.

Corporatistul care vrea sa resetez... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro