Lupta pentru Europa de Est: Vorbim despre forme perverse de iliberalism si autoritarianism religios

Lupta pentru Europa de Est: Vorbim despre forme perverse de iliberalism si autoritarianism religios

> Printre participanti s-au aflat cei de la Alliance Defending Freedom, un grup de ura ultra-conservator american, reprezentanti de Sophia Kuby si Adina Portaru, In Numele Familiei, organizatie reprezentata de Zeljka Markic, care s-a remarcat ca o voce principala in referendumul de modificare a Constitutiei croate, precum si alte grupuri conservatoare internationale, printre care ar merita amintite European Dignity Watch sau La Manif Pour Tous. Astazi, Romania este terenul de lupta pentru o suma de interese nationale si transnationale, care se intind de la ADF in SUA, pana la Yelena Mizulina, deputata din Duma ruseasca, presedinta a comisiei pentru familie din parlamentul de la Moscova.

acum 73 luni (4 May 2018)

>

Printre participanti s-au aflat cei de la Alliance Defending Freedom, un grup de ura ultra-conservator american, reprezentanti de Sophia Kuby si Adina Portaru, In Numele Familiei, organizatie reprezentata de Zeljka Markic, care s-a remarcat ca o voce principala in referendumul de modificare a Constitutiei croate, precum si alte grupuri conservatoare internationale, printre care ar merita amintite European Dignity Watch sau La Manif Pour Tous.

Ni se arata, inca o data, daca mai era nevoie, ca incercarea de modificare a definitiei familiei in Constitutie nu este o miscare singulara, izolata, pornita de la firul ierbii din Romania. Nu, dimpotriva, vorbim despre o expresie a unor interese transnationale ultra-conservatoare, care lupta impotriva drepturilor LGBT la nivel international, o fac de ani buni, o fac cu resurse enorme si o fac in numele impunerii propriilor ideologii de ura.

Astazi, Romania este terenul de lupta pentru o suma de interese nationale si transnationale, care se intind de la ADF in SUA, pana la Yelena Mizulina, deputata din Duma ruseasca, presedinta a comisiei pentru familie din parlamentul de la Moscova. De-a lungul anilor atat eu, cat si alte voci din presa au documentat activitatea ADF sau Liberty Council, intalnirile regulate pe care le au cu diversi factori de opinie, cu scopul clar de a se coordona in lupta impotriva drepturilor egale.

(...) aceste grupuri anti-gay au gasit teren fertil in Europa de Est, consolidand aliante cu biserici locale, folosind o arma puternica, aceea a referendumului. In tarile africane au militat inclusiv pentru pedeapsa cu moartea pentru homosexuali, prin vocea lui Scott Lively, un activist american care a devenit cunoscut prin munca sa in Uganda, avocatul acestuia fiind nimeni altul decat Harry Mihet, cel care a adus-o pe Kim Davis in Romania.

Mai recent, aceste grupuri anti-gay au gasit teren fertil in Europa de Est, consolidand aliante cu biserici locale, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro