Lupta disperata a unei femei infertile pentru a deveni mama: Nu m-am oprit niciodata, indiferent cat am plans

Lupta disperata a unei femei infertile pentru a deveni mama: Nu m-am oprit niciodata, indiferent cat am plans

In iunie 2007, Nicoleta avea 30 de ani si o poveste de viata aproape perfecta: urma un master in Elvetia, la Geneva, intra in vacanta, iar barbatul pe care-l iubea, un francez, venise sa-i ia bagajele si sa i le duca in tara lui Marcel Proust. Eram vreo 25 de oameni de vreo 15 nationalitati, urma sa ne separam, inca nu stiam pe-atunci ca Facebook avea sa ne tina, totusi in contact. De aici, pentru Nicoleta si pentru iubitul ei a inceput adevarata calatorie a vietii ei, care avea sa se dovedeasca una plina de obstacole si de nereusite. "Dupa reexaminarea dosarului, doctorii decid sa ne mai acorde, in mod exceptional, o tentativa acoperita de asigurari - nu aveam profilul cuplului care la capatul luptei cu infertilitatea sa nu o invinga.

acum 32 luni (26 Jul 2017)

In iunie 2007, Nicoleta avea 30 de ani si o poveste de viata aproape perfecta: urma un master in Elvetia, la Geneva, intra in vacanta, iar barbatul pe care-l iubea, un francez, venise sa-i ia bagajele si sa i le duca in tara lui Marcel Proust. "Mi-am invitat amicii la un pahar intr-un bar de pe langa Parc des Bastions. Eram vreo 25 de oameni de vreo 15 nationalitati, urma sa ne separam, inca nu stiam pe-atunci ca Facebook avea sa ne tina, totusi in contact.

De aici, pentru Nicoleta si pentru iubitul ei a inceput adevarata calatorie a vietii ei, care avea sa se dovedeasca una plina de obstacole si de nereusite. Mi-as fi dorit un copil inainte de 30 de ani, dar nu-mi iesise. Mi-era clar ca vom avea nevoie de ajutorul medicilor", isi incepe povestea Nicoleta.

12 iunie 2008, 31 de ani. Nu reusise sa aiba un copil pana in 30 de ani, dar urma sa aiba doi la 31+, recuperase! "Regim de paralitica, nu puteam misca decat mainile, gatul si privirea. Nu as fi crezut vreodata ca voi rezista macar cateva ore consecutive fara sa ma misc deloc. Doare de atunci incoace incontinuu. Dupa acest episod, Nicoleta a suferit trei interventii chirurgicale pentru rezecarea unui sept uterin (interiorul uterului era divizat de un perete muscular sau fibros, numit sept), cel care provocase nenorocirea.

Iunie 2009, 32 de ani, Avignon. In septembrie 2009, un alt transfer de embrioni, in care am investit afectiv la fel de mult, s-a soldat cu un nou esec."

Iunie 2010, 33 de ani, Strasbourg. "Cu doua luni inainte, in aprilie, la un alt transfer de embrion, am avut bucuria exploziva a unui test pozitiv. Nu o sa uit niciodata vibratia din vocea lui Jean-Pierre cand l-am anuntat ca se intampla: sunt din nou insarcinata! Insa valorile analizelor mi-au aratat curand ca sunt motive de ingrijorare.

Iunie 2011, 34 de ani, Strasbourg / Avignon. Teoretic, ultimul acoperit de asigurarile de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro