Lupi-singuratici si camioane, "reteta" microterorismului. "Masina de secerat" oameni ameninta Europa

Expertii in contraterorism avertizeaza de multa vreme ca organizatiile extremiste isi indeamna adeptii sa foloseasca "masina de secerat" oameni, pentru a-si indeplini misiunile teroriste. In plus fata de terorismul ordonat de organizatiile extremiste, in Occident a aparut si pericolul lupilor singuratici, oameni cu probleme psihice, sociopati, care nu primesc ordine de la nicio organizatie terorista.

acum 76 luni (11 Jan 2017)

Expertii in contraterorism avertizeaza de multa vreme ca organizatiile extremiste isi indeamna adeptii sa foloseasca "masina de secerat" oameni, pentru a-si indeplini misiunile teroriste.

Camioanele sunt folosite de multa vreme ca arma de catre organizatiile extremiste, dar incarcate cu explozibil, ca forta letala sa fie de amploare si avand ca tinte institutii guvernamentale. Prima consemnare dateaza de la 15 decembrie 1981, cand o masina incarcata cu explozibil a intrat in Ambasada Irakului la Beirut, Liban, omorand 61 de oameni, inclusiv pe ambasador, si ranind 110 alte persoane.

Lupii singuratici, adepti ai ideologiilor extremiste

Pentru acest gen de terorism se construiesc ziduri de beton in jurul obictivelor ce pot fi tinte ale teroristilor. Si exact acest tip de terorism a devenit "o moda" pentru tarile europene, pentru ca, din cauza masurilor de securitate, extremistii nu pot sa-si procure materiale explozibile sau arme.

In plus fata de terorismul ordonat de organizatiile extremiste, in Occident a aparut si pericolul lupilor singuratici, oameni cu probleme psihice, sociopati, care nu primesc ordine de la nicio organizatie terorista.

Cititi textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania Libera pe care o gasiti la toate chiscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro