Luni incep simularile la Bac

Luni incep simularile la Bac

Mai mult, pentru ca vorbim de simularea pentru Examenul Maturitatii, ne asteptam ca elevii de clasa a a XI-a si XII-a sa dea dovada de o intelegere mai rafinata si complexa poeziilor sau a unui fragment dintr-o anumita opera literara", a explicat profesoara de Romana, Ruxandra Achim.

acum 69 luni (16 Mar 2018)

Urmatoarea proba pentru scolarii din clasele a XI-a si a XII-a va avea loc, marti, la Limba Materna. A treia evaluare se va desfasura pe 21 martie la proba obligatorie de profil (Matematica pentru Real, Istorie pentru Uman). Ultima proba va avea loc pe 22 martie la disciplina aleasa de candidati in functie de profilul studiat (Chimie, Fizica, Biologie si Informatica pentru Real, respectiv Stiinte Socio-Umane si Geografie pentru Uman). Notele de la aceste evaluari nu se vor trece in catalog, obiectivele testarii fiind familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor, cat si de evaluare a cunostiintelor dobandite pana in prezent. Acesta este si motivul pentru care rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli prin discutii intre dascal si elev, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte.

Ce reguli trebuie sa respecte elevii

Accesul elevilor in salile de examen se va face in intervalul 8.00-8.30, acestia trebuind sa aiba la ei buletinul pentru a se identifica. Mai mult, pentru ca vorbim de simularea pentru Examenul Maturitatii, ne asteptam ca elevii de clasa a a XI-a si XII-a sa dea dovada de o intelegere mai rafinata si complexa poeziilor sau a unui fragment dintr-o anumita opera literara", a explicat profesoara de Romana, Ruxandra Achim.

Cat despre proba la Matematica, profesoara Denisa Tanasescu ii indeamna pe tineri "sa recapituleze teoria din anii de liceu, in special formulele, si sa rezolve variante din anii trecuti.

La randul sau, profesorul de Istorie, Cornel Popa, spune ca liceenii "ar trebui sa acorde atentie capitolelor ce vizeaza bataliile din Evul Mediu, cat si pentru tratate si celelalte actiuni diplomatice incheiate de voievozii din acea vreme. De asemenea, trebuie avute in vedere proiectele de construire si de consolidare a statulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro