Lungmetrajul "Steve Jobs" va inchide London Film Festival - VIDEO

Lungmetrajul

Danny Boyle, in varsta de 59 de ani, este creatorul unor pelicule precum "Trainspotting - Din viata scapa cine poate" (1996), "O viata mai putin obisnuita/ A Life Less Ordinary" (1997) si "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire" (2008), care s-au bucurat de un imens succes, cel din urma fiind recompensat cu opt premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun regizor.

acum 100 luni (9 Aug 2015)

Aceasta este pentru a treia oara cand un lungmetraj al regizorului britanic incheie acest festival, dupa "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", premiat in 2008, si "127 de ore/ 127 Hours", in 2010.

Filmul despre viata fondatorului companiei Apple, care a murit la varsta de 56 de ani, in octombrie 2011, este bazat pe biografia scrisa de Walter Isaacson, iar scenariul ii apartine lui Aaron Sorkin.

Pelicula, care urmareste 14 ani din viata lui Jobs, concentrandu-se pe trei momente cheie - lansarea computerului Machintosh, in 1984, a "cubului" NeXT, in 1988, si a iMac, in 1998 -, va fi lansata in Statele Unite ale Americii pe 3 octombrie, la New York Film Festival, urmand sa ajunga pe marile ecrane americane pe data de 10 a aceleiasi luni.

Despre acest film, directorul festivalului, Clare Stewart, spune ca este unul "plin de suflet si indraznet", iar rolul realizat de Michael Fassbender este cel al unui pionier al erei digitale complex si charismatic.

Danny Boyle, in varsta de 59 de ani, este creatorul unor pelicule precum "Trainspotting - Din viata scapa cine poate" (1996), "O viata mai putin obisnuita/ A Life Less Ordinary" (1997) si "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire" (2008), care s-au bucurat de un imens succes, cel din urma fiind recompensat cu opt premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun regizor. Un alt film al sau foarte apreciat de public si de criticii de specialitate este drama "127 de ore", in care rolul principal a fost interpretat de James Franco. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro