Luna "albastra", fenomenul spectaculos care tulbura lumea. Cum ne afecteaza si de ce nu e bine sa luam decizii pe 21 mai

Luna

De doua ori intr-o singura luna Conform space.com, acest fenomen al aparitiei de doua ori a Lunii pline intr-o singura luna calendaristica va mai fi inregistrat abia in anul 2018, pe 31 ianuarie, dar si in martie. Luna "roz" a fost observata si in Baragan "Luna de miere" din noaptea de vineri 13, fenomen ce are loc o data la 100 de ani

acum 80 luni (21 May 2016)

Pamantul va trece intre Marte si Soare pe data de 22 mai. Din acest motiv, Marte poate fi observata in apropierea Lunii.Despre Luna "albastra" specialistii spun ca nu e nici pe departe albastra, cum nici Luna rosie sau roz nu exista. Este vorba de o simpla conventie de nume, Luna neschimbandu-si efectiv culoarea.

Nu poate avea o asemenea culoare

Mai exact este vorba despre aparitia a doua luni pline in aceeasi luna calendaristica. Specialistii spun ca asa-numita "Luna albastra" nu este deloc albastra, iar acest termen se asociaza cu fenomenul rar caracterizat de faptul ca Luna plina apare de doua ori in aceeasi luna calendaristica.

Cercetatorii sustin ca nu pot oferi inca o solutie concreta, insa incearca sa raspunda la o alta intrebare: "Poate Luna sa aiba, intr-adevar, culoarea albastra?". Specialistii ne spun ca, in mod cert, Luna nu poate avea o asemenea culoare, insa ea poate fi vazuta pe cer in acest mod, deoarece lumina care ne permite sa o observam trece prin zone cu particule a caror culoare este similara cu cea albastra.

Luna Albastra apare extrem de rar, de doua ori intr-un singur an calendaristic. El a folosit termenul de "luna albastra" intr-un articol publicat in anul 1946 de revista "Sky&Telescope".

De doua ori intr-o singura luna

Conform space.com, acest fenomen al aparitiei de doua ori a Lunii pline intr-o singura luna calendaristica va mai fi inregistrat abia in anul 2018, pe 31 ianuarie, dar si in martie. Acesta este si unul din motivele pentru care nu se recomanda sa luam decizii pe Luna Plina, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influentei mediului si a diferitelor persoane cu care interferam, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat si inca sunt la > in subconstientul nostru.

Bulverseaza somnul

Legendele spun ca luna plina scoate la iveala t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro