Lumea s-a imbulzit la lansarea cartii Mariei Olaru, "Pretul aurului", chiar de ziua fostei gimnaste

Lumea s-a imbulzit la lansarea cartii Mariei Olaru,

Ea a primit numeroase flori, fiind felicitata de toti cei prezenti, printre care s-au numarat Helmut Dukadam si Cristian Topescu, acesta din urma daruindu-i sportivei un ursulet de plus. Dupa incheierea carierei sportive, Maria Olaru a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport si masteratul de Management in Sport (Facultatea de Stiinte Economice), ambele in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, si a urmat numeroase cursuri de perfectionare. Antrenor si arbitru de gimnastica artistica, cadru universitar timp de 10 ani la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea de Vest, prezentator de stiri sportive la Pro TV Timisoara si TVR Timisoara, comentator sportiv la TVR, corespondent la Gazeta Sporturilor si ProSport.

acum 50 luni (4 Jun 2016)

Ea a primit numeroase flori, fiind felicitata de toti cei prezenti, printre care s-au numarat Helmut Dukadam si Cristian Topescu, acesta din urma daruindu-i sportivei un ursulet de plus. De aceea spun

daca vor fi puse la indoiala cele scrise de mine.

"Probabil, daca as fi lansat aceasta carte la 19 ani, nu as fi fost in primul rand capabila sa fac acest lucru, chiar daca aveam aceasta vocatie inca de cand eram mica. Am simtul penibilului si al ridicolului si nu cred ca as fi fost in stare sa scriu atunci ce am scris astazi si in felul in care arata cartea astazi. Si, probabil, daca as fi facut-o atunci, cu siguranta ar fi scris-o altcineva si ar fi fost la fel de contestata la vremea respectiva", a subliniat Olaru.

"Mi-ar placea sa aprofundati cu ratiune si cu maximum de responsabilitate si sa vedeti ca s-au intamplat si multe lucruri frumoase. Probabil, omul care sunt acum exista mai mult datorita acestui sport si mai putin conteaza probabil ce am facut inainte si dupa", a adaugat Maria Olaru

In "Pretul aurului. Sinceritate incomoda", prefatat de Catalin Tolontan, marea campioana olimpica Maria Olaru isi povesteste cu sinceritate si onestitate viata, cu accent pe perioada in care a facut parte din lotul olimpic de gimnastica.

Catalin Tolontan, in prefata cartii publicate de Editura Vremea:

"Un copil povesteste scandalurile din casa, gelozia, bataile, sinuciderea tatalui in care este implicata o jucarie, episoadele de betie ale mamei si vorbeste despre iubirea lor, dupa care a tanjit si pe care, deseori, a simtit-o.

Un copil ajunge in sala de gimnastica si ridica ochii catre norocosul sir de antrenori admirand-o si batand-o.

Bataie, cafteala, atingere, "mangaiere", pedeapsa, altoiala, urecheala, cate sinonime avem noi, romanii, si tot atatea generatii de fete si baieti care au suportat o educatie cu palma.

Un... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro