Lumea din jurul Berlinalei: cum sa faci din festival armasar

Lumea din jurul Berlinalei: cum sa faci din festival armasar

> Pe langa filmele pe care nu am apucat sa le vad anul acesta, din cauza unui program infernal care se intindea de dimineata pana tarziu in noapte, cu fotografii, filmari, montaje, conferinte de presa, emailuri, multe cafele, texte si live-uri, am reusit sa vad insa la Berlinale o parte din ceea ce inseamna acest angrenaj colosal de evenimente, oameni, proiecte si proiectii, mai exact acest business. Actorul Hugh Jackman, pe covorul rosu la Berlinale, asaltat de jurnalisti FOTO: Florin Ghioca Si-atunci fireste ca vazand cat de buna este o asemenea miscare de marketing si PR pentru orice loc in care se desfasoara un asa eveniment stai si te intrebi de ce oare in cazul Romaniei asemenea festivaluri se intampla chinuit, cu bani dramuiti de la buget, cu sponsori mai putin darnici (dar atat de bineveniti) si de ce nu putem sa avem si noi Cannes-ul nostru?

acum 73 luni (19 Feb 2017)

>

Pe langa filmele pe care nu am apucat sa le vad anul acesta, din cauza unui program infernal care se intindea de dimineata pana tarziu in noapte, cu fotografii, filmari, montaje, conferinte de presa, emailuri, multe cafele, texte si live-uri, am reusit sa vad insa la Berlinale o parte din ceea ce inseamna acest angrenaj colosal de evenimente, oameni, proiecte si proiectii, mai exact acest business. Apropo, acestea din urma au clientii asigurati pe toata perioada evenimentului cu mult timp inainte ca acesta sa se desfasoare, iar din multimea de invitati cu siguranta multe dintre ele bifeaza si nume celebre, numai bune de pus intr-o panoplie.

Nici celelalte hoteluri ale orasului nu o duc mai rau, pentru ca acolo unde nu ajung invitatii festivalului sunt numerosi turisti care vin special pentru o cura zdravana de film, fiind dispusi sa plateasca sute de euro pe biletele de cinema si mii de euro pentru o asemenea experienta festivaliera.

Chioscurile cu produse "marca Berlinale" au de asemenea cozi unde nu vezi niciodata mai putin de 50 de oameni, iar tricourile, sepcile, gentile si toate celelalte lucruri pe care le gasesti cu prilejul acesta nu sunt ieftine deloc!

FOTO: Florin Ghioca

Sute de jurnalisti din lumea intreaga ajung pentru zece zile la Berlin, transformand capitala Germaniei intr-un "stup" in care roiesc cameramani, fotografi, paparazzi, reporteri, blitzurile au viteza de stroboscop, iar imaginile obtinute aici fac ocolul pamantului in cateva clipe. Fie ca vorbim de vietnamezi, brazilieni, spanioli sau italieni (foarte numerosi anul acesta), de turci, de rusi sau de australieni, reporterii fac ca Berlinale sa redevina cunoscut pret de mai bine de doua saptamani, pana ce ecourile festivalului vor fi acoperite de zumzetul Oscarurilor sau de suieratul unui Cannes nu foarte indepartat.

Actorul Hugh Jackman, pe covorul rosu la Berlinale, asaltat de jurnalisti FOTO: Florin Ghioca

Si-atu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro