Lui Dodon i s-a indicat, de la Moscova, usa Romaniei. "Pe micul basarabean, interesele Rusiei se reduc, pentru moment, la Transnistria"

Lui Dodon i s-a indicat, de la Moscova, usa Romaniei.

> Brusca si total neasteptata, avand in vedere nenumaratele insulte la adresa istoriei, culturii si politicii romanesti, cu care Igor Dodon s-a facut cunoscut pe scena politica basarabeana, inainte si dupa ce a fost ales presedinte al Republicii Moldova. De la agitarea unei ridicole "harti a Moldovei unite", primita de la Vladimir Putin (avem si noi zeci de asemenea harti, ca sa ne reaminteasca de 1812!) si pana la contestarea adevarului istoric al existentei unui singur popor roman si a unei singure limbi romane, pe tot teritoriul dintre Nistru si Tisa, nimic nu i-a scapat presedintelui-plagiator.

acum 32 luni (3 Dec 2017)

> Brusca si total neasteptata, avand in vedere nenumaratele insulte la adresa istoriei, culturii si politicii romanesti, cu care Igor Dodon s-a facut cunoscut pe scena politica basarabeana, inainte si dupa ce a fost ales presedinte al Republicii Moldova. De la agitarea unei ridicole "harti a Moldovei unite", primita de la Vladimir Putin (avem si noi zeci de asemenea harti, ca sa ne reaminteasca de 1812!) si pana la contestarea adevarului istoric al existentei unui singur popor roman si a unei singure limbi romane, pe tot teritoriul dintre Nistru si Tisa, nimic nu i-a scapat presedintelui-plagiator. Romania a platit sume considerabile de bani si a facut lobby neintrerupt, la Bruxelles si la Washington, pentru ca Republica Moldova sa nu intre in faliment, iar seful statului dintre Prut si Nistru si-a construit, practic, existenta politica pe denigrarea Romaniei. Coruptia e foarte departe de a fi fost eradicata, iar miliardul furat sade bine-mersi in conturile celor care l-au furat, respectiv, ale celor care au dat aprobarile. "O alta cale" nu a aparut, nici in politica, nici in economia, nici in viata sociala din Republica Moldova, pentru simplul motiv ca nu e posibila. Mai intai o invitatie adresata presedintelui Romaniei, dl Klaus Iohannis, de a vizita Republica Moldova, iar apoi, o scrisoare de felicitare cu ocazia Zilei Nationale. Sa se fi plictisit papusarul-secund, Vlad Plahotniuc, de frigul si uratul moscovit, si sa fi ravnit la, totusi, clima mai blanda, chiar mediteraneeana, a Romaniei? Nu cred: Plah e cetatean roman, e primit cu caldura in cercurile SIE si nu are nevoie de asemenea gesturi dramatice, pentru a trece Prutul cand si cum vrea. Sa se fi induiosat "statalistii" de la Chisinau de eforturile, inclusiv financiare, pe care le face Romania pentru ca Republica Moldova sa nu intre la apa? Explicatia trebuie cautata, cred, in zona celor care il manuiesc pe papusarul-prim de la Chisinau. Nu vreau, Doamne fereste, sa sugerez ca la Kremlin se moare de dragul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro