Ludovic Orban sustine ca decizia CCR nu trebuie aplicata de Iohannis: "Sase judecatori au instrumentat o decizie care imbraca caracterul unei lovituri de stat"

Ludovic Orban sustine ca decizia CCR nu trebuie aplicata de Iohannis:

Presedintele PNL a afirmat, de asemenea, ca decizia luata de CCR este neconstitutionala si nu poate fi luata in considerare "PNL nu poate sa stea nepasator in fata unei decizii atat de evident neconstitutionala si impotriva democratiei, consideram ca nu poate fi luata in considerare aceasta decizie a CCR si mai ales, nu poate sa genereze niciun fel de efect in ceea ce priveste actiunea si activitatea presedintelui Romaniei", a spus Orban.

acum 56 luni (31 May 2018)

"Sase judecatori romani au instrumentat o decizie care imbraca caracterul unei lovituri de stat si care pune in pericol democratia Romaniei si care afecteaza Constitutia Romaniei. In urma analizei pe care am facut-o asupra minutei prezentate public de Curtea Constitutionala in cadrul conflictului juridic de natura constitutionala, am identificat o serie de elemente extrem de grave.

Orban acuza CCR ca ignora rolul constitutional al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) si a adaugat ca CCR nu avea nicio calitate in ase pronunta asupra motivelor refuzului presedintelui de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi. CCR nu poate obliga presedintele Romaniei, care este omul care beneficiaza de cea mai mare legitimitate, nu pot sase judecatori ai CCR sa afecteze atributiile constitutionale ale presedintelui si sa se substituie, de fapt, vointei exprimate de cetateni.

Presedintele PNL a afirmat, de asemenea, ca decizia luata de CCR este neconstitutionala si nu poate fi luata in considerare

"PNL nu poate sa stea nepasator in fata unei decizii atat de evident neconstitutionala si impotriva democratiei, consideram ca nu poate fi luata in considerare aceasta decizie a CCR si mai ales, nu poate sa genereze niciun fel de efect in ceea ce priveste actiunea si activitatea presedintelui Romaniei", a spus Orban.

Curtea Constitutionala a constatat miercuri existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

CCR arata ca, pentru solutionarea acestui conflict, presedintele urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA. Toader mai sustine ca seful statului nu are nici o abilitare legala pentru evaluarea competentelor pro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro