Ludovic Orban si-a anuntat candidatura la sefia PNL: Vreau sa transform partidul, ca sa putem castiga impotriva PSD

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL), in cadrul Biroului Politic Național al liberalilor, desfășurat la Parlament. Magistrații ICCJ l-au achitat pe fostul deputat Ludovic Orban in dosarul in care era acuzat de procurorii DNA că și-a folosit funcția politică pentru a cere 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, bani care urmau să fie folosiți in campania electorală privind candidatura sa la Primăria Capitalei, alegeri făcute anul trecut.

acum 85 luni (13 Feb 2017)

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL), in cadrul Biroului Politic Național al liberalilor, desfășurat la Parlament.

"Am așteptat această reuniune a Biroului Politic al PNL, care dă startul alegerilor interne in partid, pentru a-mi anunța candidatura fermă la funcția de președinte al PNL. (...) Mi-am depus candidatura la funcția de președinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter și identitate, forță și credibilitate. Ca președinte al PNL, vreau să fiu garantul unității, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este să transform in bine PNL, astfel incat să putem să caștigăm toate competițiile electorale impotriva PSD", a declarat Orban, la Parlament. PNL trebuie să trăiască pe propriile picioare, trebuie să ia deciziile in conformitate cu aşteptările din societate şi in conformitate cu voinţa exprimată de membrii partidului de la bază. In acelaşi timp insă, intre PNL şi preşedintele Iohannis va trebui să existe un parteneriat onest, transparent, cinstit care să ajute Romania să meargă inainte", a mai spus el.", a adăugat Orban.

Intrebat despre temerea privind procesul in care a fost trimis in judecată de către DNA, Orban a precizat că nu are nicio temere privind acest dosar, pentru că instanța de fond i-a dat dreptate. Atunci cand mi s-a făcut o nedreptate strigătoare la cer şi mi s-a deschis acest dosar penal cand eram inscris cu şanse mari in cursa pentru Primăria Capitalei, am făcut un pas inapoi, am făcut un sacrificiu personal, deşi sunt un om ale cărui carieră şi activitate au reprezentat un model de cinste, de corectitudine şi de onestitate. Conducerile locale să fie alese in adunări generale ale organizaţiilor locale, şi nu pe sistemul de delegări din partea organizaţiilor de la nivelul secţiilor de votare. Conducerea judeţeană să fie aleasă in conferinţa judeţean... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro