Ludovic Orban i-a cerut unui om de afaceri 50.000 euro cash pentru Sorin Oancea, actionar la B1TV, si Cozmin Gusa, actionar la Realitatea TV. Reactia liberalului

Citește și: Ludovic Orban află, marți, dacă va scăpa de controlul judiciar Anchetatorii susțin că la data de 1 martie 2016, "inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunoştea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.Banii ar fi fost ceruţi pentru a fi remişi către două posturi de televiziune, "cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie in cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului.

acum 44 luni (20 Apr 2016)

UPDATE 13.30 Sorin Oancea ne-a declarat că a fost audiat in calitate de martor și că a răspuns la intrebările procurorilor legate de intalnirile sale cu Ludovic Orban, atunci candidat la funcția de primar general al Capitalei. A confirmat că s-a intalnit cu Orban, că au discutat amănunte legate de campania electorală, de confruntările cu alți candidați.

"Ludovic Orban i-ar fi spus omului de afaceri că are nevoie de bani cash ( 50.000 de euro-nn) ca să-mi dea și mie.

UPDATE 13.00: Sorin Oancea a declarat, la ieșirea de la sediul DNA, că "este mai degrabă o răzbunare intre oameni politici, oameni de afaceri", in care sunt "trase" și alte persoane.

Oancea a precizat că nu a discutat despre nicio sumă de bani, pentru că este ilegal: "Legea nu iți permite să iei bani".

UPDATE 12.20: Sorin Oancea ar fi fost citat ca martor, dar ar fi audiat in calitate de suspect la DNA, in dosarul lui Ludovic Orban, au declarat, pentru Rl, surse.

El a declarat că a avut o discuție cu Orban despre șansele sale la Primăria Capitalei in data de 24 martie, insă nu au discutat despre nicio sumă de bani.

UPDATE 11.46: Directorul general al B1 TV, Sorin Oancea, a fost chemat, marți, la DNA, in calitate de martor, in dosarul lui Ludovic Orban.

Intrebat dacă știa despre discuția lui Ludovic Orban cu un om de afaceri, Sorin Oancea a declarat "Niciodată". Nici nu am cerut (bani - n.r.) nici nu mi s-a oferit, nici nu ne-am intalnit, dar sigur, fiind un caz atat de complicat, care intr-un fel a schimbat soarta alegerilor, e de datoria doamnelor de la DNA să elucideze, probabil in timpul campaniei, acest scandal de corupţie şi in acelaşi timp bineinţeles că televiziunile care nu au treabă cu asta trebuie disculpate", a spus Guşă la intrarea la DNA.

Ludovic Orban este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală. Magistrații de la ICCJ judecă, m... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro