Ludovic Orban "a picat" pe celebrul Articol 13 din Legea Anticoruptie. Hrebenciuc: "Si atunci, boss, asta este un articol doborator"

Cum suna articolul "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani", este articolul 13 din Legea 78/2000. De unde i se trage celebritatea Articolul de lege a ajuns celebru dupa ce deputatul Viorel Hrebenciuc a fost interceptat, pe 17 octombrie 2014, atunci cand discuta cu colegul sau de partid, senatorul Dan Sova, necesitatea dezincriminarii acestui articol, deoarece multi politicieni erau cercetati de DNA.

acum 85 luni (12 Apr 2016)

Potrivit DNA, Ludovic Orban a fost pus sub acuzatie pentru ca si-a folosit influenta de prim-vicepresedinte PNL in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. Este vorba de suma de 50.000 de euro, pe care ar fi cerut-o de la un afacerist. Cum suna articolul

"Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani", este articolul 13 din Legea 78/2000. Acesta a primit doi ani de inchisoare cu executare, pentru fapte pe care le-a facut in calitate de presedinte al PDL Dambovita. El a fost gasit vinovat ca a zeci de tone de pui grill pe care le-a distribuit in scop electoral la alegerile locale din 2012. De-a lungul timpului, mai multi politicieni de top au fost trimisi in judecata in dosare mediatizate.

Adrian Nastase- in calitate de presedinte al PSD- a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii". Dan Voiculescu- in calitate de presedinte al PUR/PC- este una din infractiunile pentru care a fost trimis in judecata in dosarul Privatizarii ICA, dar fapta s-a prescris pana la judecata definitiv. Voiculescu a fost condamnat pentru spalare de bani. Liviu Dragnea -secretar general al PSD- a fost condamnat de Curtea Suprema in prima instanta in dosarul referendumul. Cazul este pe rolul Completului de 5 judecatori.

Ilie Sarbu- vicepresedinte PSD- cercetat la DNA intr-un dosar separat din cazul "Retrocedrailor ilegale de padure", pentru interventii la sefii Romsilva. Olguta Vasilescu, primarul Craiovei - vicepresedinte PSD Olt- una din acuzatiile pentru care este cercetata la DNA. Valer Marian, senator- presedinte al organizatiei judetene PSD Satu-Mare si Mircea Govor, vicepresedinte CJ Satu Mare - tot p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro