Lucruri putin cunoscute despre oua. Cum recunoasteti un ou proaspat fara sa-l spargeti

Lucruri putin cunoscute despre oua. Cum recunoasteti un ou proaspat fara sa-l spargeti

Greu de digerat si cu potential alergen Desi sunt foarte hranitoare ouale se digera destul de greu. De vina sunt albusurile batute care se amesteca si este nevoie de cateva ore pentru a fi eliminate din stomac.

acum 18 luni (23 Feb 2018)

Ouale sunt unele dintre cele mai hranitoare alimente. Contin proteine, tin de foame si au aproape toate vitaminele necesare corpului. Este bogat in complexul de vitamine B si ajuta la mentinerea sanatoasa a creierului. De asemenea, ouale au multe proteine si ajuta la mentinerea tonusului muscular. Ouale contin cisteina si sunt un foarte bun remediu antimahmureala", spune medicul internist Florin Tudor.

Greu de digerat si cu potential alergen

Desi sunt foarte hranitoare ouale se digera destul de greu. De aceea sunt recomandate a fi consumate la micul dejun. De vina sunt albusurile batute care se amesteca si este nevoie de cateva ore pentru a fi eliminate din stomac. Oul fiert moale se digera mai usor, cam in 90 de minute, in timp ce oul fiert tare are nevoie de doua ore. De aceea se spune ca nu este bine seara sa mancam oua. Ouale au si potential alergen mai ales la copiii mici. Acest tip de alergie poate disparea in timp, dar poate fi si permanenta, caz in care se recomanda inlaturarea tuturor produselor care contin ou. Daca punem un nou intr-un pahar cu apa si se duce la fund inseamna ca are galbenusul greu si este inca proaspat. Cand fierbem oua putem verifica simplu daca sunt gata de mancat. Daca nu se invarte, atunci albusul este inca lichid si mai trebuie fiert. De asemenea, culoarea galbenusului nu arata neaparat calitatea oului, ci mai degraba ce a mancat gaina. Daca este galben inchis inseama ca gaina a mancat iarba, iar daca este galben deschis aceasta a fost hranita cu orz si grau. Ouale au mii de pori chiar daca acestia nu se vad. De aceea trebuie tinute in carton pentru ca pot absorbi toate mirosurile din frigider. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro