Lucruri jenante, stiute sau mai putin stiute, despre Nicolae Bacalbasa

Lucruri jenante, stiute sau mai putin stiute, despre Nicolae Bacalbasa

Altii se indoiesc ca poate fi considerat un om de cultura, caci "la pachet" cu lucrurile interesante pe care deputatul le gandeste si le exprima vin si chestiune controversate, care nu se potrivesc de niciun fel cu eticheta de "om de cultura": xenofobie (axata mai ales un antisemitism furios), rasism, grobianism, vulgaritate. Poate fi considerat ca parintele "vasluienismului", ca definitie a degradarii umane, caci sunt greu de trecut cu vederea "glumele" sinistre pe seama faptului ca o batrana a fost violata de niste dezaxati sau pe seama intamplarii ca un nefericit s-a auto-accidentat grav cu o drujba. L-au invitat tot felul de moderatori de emisiuni politice, de realizatori de emisiuni de divertisment.

acum 73 luni (10 May 2017)

Politician ivit la batranete (pana la 60 de ani a fost doar un obscur membru la PSD). Unii il considera un scriitor talentat, desi cartile lui (centrate pe amintiri cu parfum de jurnal din vremea pe cand era medic pe o nava din marina comerciala) n-au prea convins. Altii se indoiesc ca poate fi considerat un om de cultura, caci "la pachet" cu lucrurile interesante pe care deputatul le gandeste si le exprima vin si chestiune controversate, care nu se potrivesc de niciun fel cu eticheta de "om de cultura": xenofobie (axata mai ales un antisemitism furios), rasism, grobianism, vulgaritate.

"Omul de cultura" Bacalbasa la un festival de film, in pantaloni scurti si-n slapi FOTO C Crangan

Sunt destui care suspecteaza de atingeri patologice comportamentul excentric al lui Nicolae Bacalbasa. Cert este ca personajul a devenit celebru ca purtator de cuvant al spitalul din Galati, calitatea in care a starnit hahaiala teribila a unei anumite categorii de public.

Totusi, ditirambele doctorului obsedat de umor negru si bascalie au starnit mereu controverse, caci au scos la iveala latura intunecata a politicianului. Poate fi considerat ca parintele "vasluienismului", ca definitie a degradarii umane, caci sunt greu de trecut cu vederea "glumele" sinistre pe seama faptului ca o batrana a fost violata de niste dezaxati sau pe seama intamplarii ca un nefericit s-a auto-accidentat grav cu o drujba.

Lumea a hahait, televiziunile chitite pe exploatarea informatiei de tip "canalizare" au exultat. L-au invitat tot felul de moderatori de emisiuni politice, de realizatori de emisiuni de divertisment. Ba chiar a primit si o emisiune la televiziunea PSD Galati, acolo unde, timp de doi ani, a facut ceea ce stie cel mai bine: i-a jignit, injurat, umilit pe toti cei care au indraznit sa nu-i aplaude excesele.

Aproape pe nebanuite, umorul indoielnic si socant a fost ridicat la rang de profesionalism in ale politicii, iar PSD n-a ezitat sa tra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro