Lucrarile de reabilitare la Sectia ATI a Spitalului de Arsi s-au facut fara decontaminarea peretilor, in care s-ar regasi in continuare bacterii
Lucrarile la Sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, inchisa in iulie 2016, sunt aproape gata, iar sectia ar urma sa fie redeschisa, insa cladirea este contaminata in continuare pentru ca nu a fost facuta nicio dezinfectie a peretilor, Concret, a fost pus rigips peste caramida care nu a fost curatata si decontaminata, scrie Gazeta Sporturilor, care prezinta rezultatul unor analize de laborator facute in toamna, acestea aratand ca in pereti exista in continuare bacterii si ciuperci.
Lucrarile la Sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, inchisa in iulie 2016, sunt aproape gata, iar sectia ar urma sa fie redeschisa, insa cladirea este contaminata in continuare pentru ca nu a fost facuta nicio dezinfectie a peretilor,
Concret, a fost pus rigips peste caramida care nu a fost curatata si decontaminata, scrie Gazeta Sporturilor, care prezinta rezultatul unor analize de laborator facute in toamna, acestea aratand ca in pereti exista in continuare bacterii si ciuperci.
Testele de sanitatie au fost facute din probe de pe caramizi
GSP prezinta si buletine ale unor analize facute in doua laboratoare, in octombrie 2016, inainte sa se inchida cu rigips peretii. Testele de sanitatie au fost facute din probe de pe caramizi, din instalatia de apa si din instalatia de aer conditionat si arata ca din toate zonele de prelevare pe mediile de cultura s-au dezvoltat fungi.
De asemenea, in caramida de la ATI ar fi prezente mai multe bacterii, unele dintre ele regasindu-se in cele 13 dosare medicale ale pacientilor din Colectiv care au fost internati la Spitalul de Arsi si au murit.
Sursele GSP spun ca "al doilea laborator, specializat in identificare cultura microbiana prin spectrometrie de masa a aratat ca in toate zonele de testare a fost identificata ciuperca Fusarium moniliforme, care este una din cele mai periculoase, alaturi de Aspergillus, si una din cele mai rezistente la antibiotice".
Contactata de GSP, Primaria Sectorului 1, care administreaza Sectia ATI a Spitalului de Arsi, a transmis lista lucrarilor care au fost facute si care includ operatiuni precum dezafectare, desfacere, rostuirea zidariei dupa decopertare, armarea zidariilor, montare panouri din gips-carton, nefiind facuta nicio referire la decontaminare sau dezinfectie.
Lucrarile sunt terminate in proportie de 95%
Intrebati daca a existat un control mic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro