Lucrarea de doctorat a lui Oprea nu scapa de Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti

Deşi lucrarea de doctorat a politicianului Gabriel Oprea a trecut cu bine de analiza Consiliului Naţional de Etică (CNE), suspiciunile de plagiat nu au fost eradicate şi de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti. Citeşte şi: Gabriel Oprea, suspect de plagiat și că a obținut doctoratul inainte de termen De asemenea, comisia universitară de etică a atras atenţia că există ca rezultat al propunerilor şi a aprobării senatului universitar, spre deosebire de CNE, care este rezultatul numirii, prin alocare de locuri pentru diverse structuri, de către ministrul Educației.

acum 99 luni (9 Jul 2015)

Deşi lucrarea de doctorat a politicianului Gabriel Oprea a trecut cu bine de analiza Consiliului Naţional de Etică (CNE), suspiciunile de plagiat nu au fost eradicate şi de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti. Nu am renunţat la analiza cazului", a spus Popescu, care a recunoscut, joi, intr-o conferinţă de presă, că insTituţia ar putea fi dată in judecată, intrucat CNE este singurul organism abilitat pentru soluţionarea sesizărilor de plagiat la nivel naţional.

Citeşte şi: Gabriel Oprea, suspect de plagiat și că a obținut doctoratul inainte de termen

De asemenea, comisia universitară de etică a atras atenţia că există ca rezultat al propunerilor şi a aprobării senatului universitar, spre deosebire de CNE, care este rezultatul numirii, prin alocare de locuri pentru diverse structuri, de către ministrul Educației.

Ca și in cazul de plagiat al premierului Victor Ponta, sesizat in anul 2012 de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, există o dispută legislativă legată de instituția abilitată să dea verdictul de plagiat in cazul lucrărilor de doctorat. Insă, juriștii spun că numai in cazul demnitarilor lucrarea de doctorat trebuie analizată de către Consiliul Național de Etică.

Citeşte şi: Oprea scapă de acuzațiile de PLAGIAT. Care sunt argumentele Consiliului de Etică

"In urma sesizării avand ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional in cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză in acest caz, adoptand Hotărarea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat", se arată in comunicatul remis de Consiliul Național de Etică.

Citeşte şi: ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro