Luare de ostatici si atac armat, la un hotel din Burkina Faso: cel putin 20 de persoane au murit

Luare de ostatici si atac armat, la un hotel din Burkina Faso: cel putin 20 de persoane au murit

UPDATE 06.30 Circa 30 de ostatici au fost eliberati, in urma operatiunii ce a urmat atacului in care si-au pierdut viata cel putin 20 de persoane. Martorii oculari spun ca au auzit schimburi de focuri intre atacatorii inarmati si fortele de securitate, urmate de focuri sporadice de arma, din interiorul hotelului de patru stele situat langa aeroportul international al tarii.

acum 102 luni (16 Jan 2016)

UPDATE 06.30 Circa 30 de ostatici au fost eliberati, in urma operatiunii ce a urmat atacului in care si-au pierdut viata cel putin 20 de persoane. Potrivit martorilor oculari, cateva persoane mascate si inarmate au intrat in hotelul Splendid si au luat ostatici, dupa ce mai multe masini-capcana au fost detonate in apropierea cladirii. Ministrul Comunicatiilor din Burkina Faso, Remis Dandjinou, a anuntat pe contul sau de Twitter ca aproximativ 30 de ostatici au fost eliberati si ca operatiunea militara este inca in desfasurare. Cel putin 20 de oameni au fost ucisi de teroristi si alti 33 de oameni se afla in spital si primesc ingrijiri medicale, potrivit ultimului bilant oficial.

UPDATE 05.00 Cel putin 20 de persoane si-au piedut viata si 15 au fost ranite in urma atacului. Trei sau patru barbati mascati au patruns apoi in hotelul frecventat preponderent de angajati ONU si de cetateni occidentali. Ministrul de externe al Burkinei Faso, Alpha Barry, a confirmat ca incidentul s-a soldat cu morti si a spus ca fortele de securitate vor demara un raid pentru a elibera ostaticii. Potrivit unui grup care monitorizeaza retelele jihadiste, atentatul ar fi fost revendecat de reteaua al-Qaida din Magrebul Islamic. Martorii oculari spun ca au auzit schimburi de focuri intre atacatorii inarmati si fortele de securitate, urmate de focuri sporadice de arma, din interiorul hotelului de patru stele situat langa aeroportul international al tarii. Televiziunea locala Burkina 24 spune ca fortele de ordine se pregatesc sa intervina. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro