Luare de ostatici si atac armat, la un hotel din Burkina Faso: 126 de persoane au fost eliberate

Luare de ostatici si atac armat, la un hotel din Burkina Faso: 126 de persoane au fost eliberate

Schimburi de focuri intense au avut loc intre militari si militanti Al-Qaida, care au preluat controlul asupra hotelului inainte de miezul noptii de vineri spre sambata.

acum 89 luni (16 Jan 2016)

Ministrul Securitatii si Afacerilor Interne Simon Compaore a declarat ca fortele au preluat controlul asupra hotelului Splendid si restaurantului Cappuccino. Compaore a anuntat ca 33 de persoane au fost ranite si ca autoritatile lucreaza in continuare la stabilirea numarului victimelor. Schimburi de focuri intense au avut loc intre militari si militanti Al-Qaida, care au preluat controlul asupra hotelului inainte de miezul noptii de vineri spre sambata.

Cel putin zece cadavre au fost gasite in urma acestui atac comis de extremisti islamisti. Compaore a precizat anterior ca acestea au fost gasite in interiorul restaurantului Cappuccino, situat peste drum de hotelul Spelndid. Un oficial de la Pentagon a declarat, la Washington, ca un militar american se afla printre membrii fortelor franceze trimise la fata locului. Aceasta sursa a declarat pentru AP ca in Burkina Faso se afla aproximativ 75 de militari americani, si anume 15 la ambasada, iar 60 ofera asistenta trupelor franceze. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro