Lovitura de teatru la Opera Nationala Bucuresti. Directorul Tiberiu Soare a fost inlocuit cu un alt dirijor, reputatul Vlad Conta

Lovitura de teatru la Opera Nationala Bucuresti. Directorul Tiberiu Soare a fost inlocuit cu un alt dirijor, reputatul Vlad Conta

Vladimir Vlad Conta si-a format un repertoriu extrem de bogat ca gen si curent artistic: OPERA - Fidelio (Ludwig van Beethoven), Carmen si Les pecheurs de perles (Georges Bizet), Lucia di Lammermoor, L'Elisir d'amore, Don Pasquale (Gaetano Donizetti), Mireille si Faust (Charles Gounod), Le Nozze di Figaro - Nunta lui Figaro, Cosi fan tutte, Don Giovanni, Die Zauberflote - Flautul fermecat (Wolfgang Amadeus Mozart), La Boheme, Tosca, Madama Butterfly, Gianni Schicchi (Giacomo Puccini), Il Barbiere di Siviglia - Barbierul din Sevilla, La Cenerentola - Cenusareasa (Gioacchino Rossini), Ariadna auf Naxos si Salome (Richard Strauss), Aida, La Traviata, Il Trovatore, Rigoletto, Simon Boccanegra, Don Carlos (Giuseppe Verdi), Tannhauser, Lohengrin, Der fliegende Hollander - Olandezul zburator (Richard Wagner), OEdipe (George Enescu) s.a.

acum 55 luni (9 Apr 2016)

Tiberiu Soare a convenit impreuna cu mine sa se retraga din postul de director general interimar, acceptand postul de director adjunct. Vlad Conta, in care am de asemenea mare incredere, sa preia postul de director general interimar al Operei Nationale din Bucuresti. I-am propus d-lui Johan Kobborg sa ocupe un post nou creat de director artistic al baletului ONB", a declarat ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, pe contul sau de Facebook.

Kobborg va da un raspuns definitiv sambata

Contactat de "Adevarul", ministrul Vlad Alexandrescu a comunicat ca "sambata, la ora 11.00, Johan Kobborg se va intalni cu directorul Vlad Conta, in biroul acestuia, si ii va comunica daca va accepta solutia propusa. Ar trebui sa accepte pentru ca Kobborg si Alina Cojocaru au obtinut ceea ce au vrut: sa aiba independenta de creatie, sa se oficializeze in acte situatia care era de facto si sa nu mai depinda de Tiberiu Soare.

La randul sau, contactat de "Adevarul", Tiberiu Soare a afirmat ca a acceptat toate conditiile propuse de ministrul Vlad Alexandrescu.

Vlad Alexandrescu are o intelegere buna si rafinata a situatiei si a dovedit o capacitate de analiza formidabila",

a declarat Tiberiu Soare.

O dubla pregatire artistica - pian si dirijat - urmata in Elvetia si desavarsita in Austria si Italia, o cariera bogata inceputa la Monte Carlo, Geneva si Torino, continuata peste ocean - in Canada si SUA - si nu in ultimul rand in Romania, un repertoriu variat reunind lucrari simfonice, opere, dar si balet, format alaturi de prestigioase orchestre de pretutindeni, caracterizeaza in doar cateva cuvinte evolutia dirijorului roman Vladimir Vlad Conta.

Muzicianul si-a inceput pregatirea in Romania (Liceul de Muzica "George Enescu" din Bucuresti), debutul sau scenic desfasurandu-se la doar 13 ani, ca solist alaturi de Orchestra Nationala Radio, chiar sub bagheta tatalui sau, celebrul dirijor roman Iosif Conta. Premiile obtinute ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro