Lovitura de teatru la Bruxelles: ONU cere repartizarea obligatorie a 200.000 de refugiati!

Lovitura de teatru la Bruxelles: ONU cere repartizarea obligatorie a 200.000 de refugiati!

Diferenta este absolut enorma intre numarul de 40.000 de persoane, cat a fost cota de realocare de acum cateva luni (nici aceea respectata de toate Statele Membre) si ce se intampla acumcand am sarit la triplu, chiar cu mult mai mult daca luam ca realist noul prag de 200.000 de persoane. Pe ce statistici, pe ce tipologie de calcul, pe ce analiza realista de risc se va baza acum Comisia Europeana si care va fi socul intre schemele de la Bruxelles si datele care deja au inceput sa soseasca din capitale, contradictorii la nivel de intentie de baza : pe de o parte planul franco-german, pe de alta parte pozitia din ce in ce mai dura a >, cele din Grupul de la Visegrad.

acum 106 luni (4 Sep 2015)

>

Discutii infierbantate deoarece se poarta sub presiunea timpului si a dimensiunii in constanta crestere a numarului migrantilor care afluiesc spre Europa lasata acum cu portile deschise si cu abordari in cel mai bun caz nesigure, daca nu chiar pe deplin contradictorii.

Sub presiunea timpului, caci, daca exista o oarecare certitudine in toata nebunia de acum, este ca, pe 9 septembrie, in discursul sau despre "Starea Europei" din Parlamentul European, domnul Jean Claude Juncker, Presedintele Comisiei Europene, este asteptat sa dea o cifra, fie ea si estimativa, a numaruilui de migranti care vor trebui realocati in tarile europene. S-a vorbit, spre inceputul dupa-amiezii de ieri, despre cifra de 100.000 de migranti, "pragul minimal pe care-l putem lua in calcul" , cum imi spunea un inalt oficial european venit sa bea o cafea de informare. Iata doua dintre documentele pe care le-am primit, o statistica oficiala facuta de EUROSTAT dar si o "nota interna de negociere" care a circulat intre institutii, ieri, in jurul orelor 18. Antonio Guterres, a cerut repartizarea a cel putin 200.000 de solicitanti de azil in UE si a fost de parere ca toate statele membre ar trebui sa fie obligate sa participe la acest proces :

>.

Declaratie surprinzatoare sau o parghie enorma de sustinere pentru Comisia Europeana care, iata, are cum sa argumenteze necesitatea > pe care-l reprezinta problema refugiatilor si ratiunea pentru care, pe 9 septembrie, veti auzi cum Presedintele Comisiei Europene va face un apel solemn la sentimentul de solidaritate europeana ? Nu numai ca se arata ca socotelile, cifrele si estimarile in crestere nu sunt doar ale oficialilor europeni ci, dupa cum se vede, vin acum de la cea mai inalta autoritate mondiala in domeniu, cea cu care, conform tratatelor internationale la care UE in ansamblu si fiecare Stat Membru sunt parte semnatara, trebuie cpnsulata in asemenea situatii de criza.

In cazul Romaniei, am auzit ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro