Lovitura de proportii pentru Guvernul Grindeanu: PSD nu are bani sa-si tina promisiunile electorale. Anul 2017 a inceput cu incasari dezastruoase la buget

In aceste conditii, cu toate ca se lauda cu un program generos de investitii, care genereaza locuri de munca, in realitate prima luna arata o scadere a cheltuielilor de capital de peste 30%, pana la 219,8 milioane lei, cel mai mic nivel realizat vreodata in luna ianuarie in ultimii 10 ani.

acum 85 luni (1 Mar 2017)

Veniturile colectate de stat au scazut cu 5,7% in luna ianuarie fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care Guvernul Grindeanu a aprobat majorari de cheltuieli sociale fara precedent, mizand pe o crestere economica mai mare decat cea din 2016, care oricum a fost cea mai mare din UE.

In aceste conditii, cu toate ca se lauda cu un program generos de investitii, care genereaza locuri de munca, in realitate prima luna arata o scadere a cheltuielilor de capital de peste 30%, pana la 219,8 milioane lei, cel mai mic nivel realizat vreodata in luna ianuarie in ultimii 10 ani. Reducerea investitiilor a venit in contextul in care veniturile fiscale (din taxe si impozite) au scazut cu 10,8% in luna ianuarie 2017, fata de perioada similara a anului trecut. Aceste venituri fiscale, colectate de ANAF si al caror nivel este direct corelat cu evolutia economica, sunt cele mai importante in ecuatie, fiindca ele asigura in cea mai mare parte finantarea salariilor publice, a pensiilor si a investitiilor derulate din fonduri publice.

Citeste textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania Libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro