Loteria Bonurilor Fiscale. Cum controleaza si valideaza ANAF, in doua luni, miile de bonuri castigatoare

Loteria Bonurilor Fiscale. Cum controleaza si valideaza ANAF, in doua luni, miile de bonuri castigatoare

ANAF trimite oamenii in teritoriu sa verifice casa de marcat cu casa de marcat, depinde foarte mult si de numarul de bonuri", a explicat recent Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Teodorovici vrea alte proceduri Admitand ca este "prea complicat" pentru inspectorii Antifrauda sa verifice un numar atat de mare de bonuri si firme, intr-un timp atat de scurt, ministrul Finantelor, Eugenm Teodorovici, a anuntat ca va cere sa se schimbe procedurile pentru Loteria Bonurilor Fiscale.

acum 111 luni (21 Apr 2015)

Verificarea si validarea bonurilor castigatoare, depuse de cei care revendica premiul Loteriei Bonurilor Fiscale, presupune proceduri care i-ar putea coplesi pe inspectorii Antifrauda.

Ei vor avea de controlat peste 9.000 de bonuri castigatoare la Loteria Bonurilor Fiscale, din punctul de vedere al datelor inscrise pe acestea, dar si miile de firme emitente.

"Se depun bonurile fiscale, se analizeaza daca aceste bonuri sunt intr-adevar emise de aparate de marcat inregistrate fiscal si se valideaza bonul. ANAF trimite oamenii in teritoriu sa verifice casa de marcat cu casa de marcat, depinde foarte mult si de numarul de bonuri", a explicat recent Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Teodorovici vrea alte proceduri

Admitand ca este "prea complicat" pentru inspectorii Antifrauda sa verifice un numar atat de mare de bonuri si firme, intr-un timp atat de scurt, ministrul Finantelor, Eugenm Teodorovici, a anuntat ca va cere sa se schimbe procedurile pentru Loteria Bonurilor Fiscale.

"Intr-adevar, nu e productiv sa trimitem echipe de control formate din patru oameni, pentru a verifica bonuri de 2-3 lei. Ce trebuie sa verifice ANAF

La nivelul bonului fiscal, pentru a fi validat, bonul trebuie sa contina mai multe date, intre care numele, adresa si Codul de Identificare Fiscala (CIF) ale emitentului, ca si locatia unde este amplasata casa de marcat.

Dupa ce au observat toate aceste date (la sediul ANAF, sa zicem), inspectorii vor iesi in teren si vor verifica, la firma emitenta, daca bonul a fost emis in conditii legale, dar si daca acea casa de marcat a functionat legal. In functie de categorie sa fie si castigul acordat, cum este de exemplu, 6/49. Astazi, din pacate, sunt foarte multi castigatori in aceasta zona si impartim un milion de lei la la cati vor depune pana pe 13 mai si va fi un castig destul de mic", a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro