Londra vrea sa puna capat liberei circulatii a muncitorilor, dupa declansarea Brexit

Marea Britanie va urmari o politica echilibrata a imigrarii dupa ce va parasi Uniunea Europeana, incercand sa atraga muncitori cu inalte calificari in timp ce va scadea numarul celor slab pregatiti, a confirmat ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, citat de Reuters, dupa ce The Guardian a dezvaluit un document guvernamental in care erau detaliate planurile de a scadea numarul muncitorilor slab calificati din UE ce vor migra in Marea Britanie dupa ce aceasta va parasi Blocul comunitar, in 2019.

acum 31 luni (6 Sep 2017)

Londra vrea ca in urma procedurii Brexit, sistemul britanic de imigrare sa restrictioneze imigrantii UE slab calificati si va anula dreptul cetatenilor blocului comunitar din Marea Britanie de a-si aduce membrii familiei in tara insulara, conform unor documente guvernamentale dezvaluite si citate de The Guardian, scrie Mediafax.

Angajatorii ar putea fi de asemenea fortati sa recruteze cetateni britanici pentru anumite slujbe, in timp ce va fi respins accesul imigrantilor ce doresc sa lucreze in anumite sectoare destinate muncitorilor slab calificati, sugereaza documentele guvernamentale.

Marea Britanie va urmari o politica echilibrata a imigrarii dupa ce va parasi Uniunea Europeana, incercand sa atraga muncitori cu inalte calificari in timp ce va scadea numarul celor slab pregatiti, a confirmat ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, citat de Reuters, dupa ce The Guardian a dezvaluit un document guvernamental in care erau detaliate planurile de a scadea numarul muncitorilor slab calificati din UE ce vor migra in Marea Britanie dupa ce aceasta va parasi Blocul comunitar, in 2019. Exista un echilibru ce trebuie atins, dorim sa atragem muncitori calificati in aceasta tara si sa aduca o contributie societatii noastre, nu sa le inchidem usile.

In mod egal dorim sa ne asiguram ca marile companii britanice sunt de asemenea pregatite sa intruiasca muncitori britanici. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro