Londra: O furgoneta a lovit mai multi pietoni in fata moscheei Finsbury Park. Politia anunta mai multe victime

Londra: O furgoneta a lovit mai multi pietoni in fata moscheei Finsbury Park. Politia anunta mai multe victime

Update 05.15 Autoritatile londoneze au confirmat ca au retinut un suspect in legatura cu acest incident, insa au subliniat faptul ca "este inca prea devreme pentru a putea cataloga acest incident drept un atac teoririst". Mai multi martori au declarat ca au observat cum membrii fortelor de ordine ofereau prim-ajutor, inclusiv manevre de resuscitare mai multor persoane ranite.

acum 66 luni (19 Jun 2017)

Update 05.15 Autoritatile londoneze au confirmat ca au retinut un suspect in legatura cu acest incident, insa au subliniat faptul ca "este inca prea devreme pentru a putea cataloga acest incident drept un atac teoririst". Martorii intervievati au declarat insa presei ca acest incident "a fost un atac terorist a carui tinta a fost populatia musulmana". Incidentul s-a petrecut in apropierea unei moschei, existand posibilitatea ca acesta sa fie un act intentionat, motivat de ura rasiala fata de comunitatea musulmana. Moscheea din Finsbury Park are reputatia unei moschei militante, in anul 2015 imamul acesteia, Abu Hamza al-Masri a fost condamnat de catre un tribunal din New York la inchisoare pe viata sub acuzatii de terorism. Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie (MCB) au declarat, pe contul lor de Twitter, ca "o furgoneta a intrat in mod intentionat in credinciosii ce paraseau moscheea la sfarsitul rugaciunilor de seara".

Autoritatile londoneze sunt in alerta maxima dupa atacurile teroriste de la London Bridge si din Manchester. Mai multi martori au declarat ca au observat cum membrii fortelor de ordine ofereau prim-ajutor, inclusiv manevre de resuscitare mai multor persoane ranite. Clipuri publicate online dupa incident arata scene de haos, in care oamenii incearca sa ii ajute pe cei raniti. Erau multi oameni", a spus barbatul, care se afla in grupul de persoane lovit. Un alt martor, care locuieste intr-un apartament de pe strada Seven Sisters, a declarat pentru BBC ca a vazut oameni "tipand si strigand". "Ingrozitor de privit, ofiteri facand masaj cardiac oamenilor de pe jos, incercand cu disperare sa ii salveze. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro