"London Bridge is down": Planul secret pentru moartea reginei Elisabeta a II-a

12 zile de doliu national Garda de la Palatul Buckingham va purta insemne de doliu, in timp ce site-ul de internet al monarhiei britanice va transmite informatiile pe un fond negru.

acum 69 luni (17 Mar 2017)

Moartea reginei Elisabeta a II-a va activa operatiunea "London Bridge", dezvaluie "The Guardian", prezentand-o in detaliu. Apoi secretarul personal al reginei, Sir Christopher Geidt, va trebui sa-l contacteze pe premier si sa-i dea vestea pronuntand numele de cod "London Bridge is down". Abia dupa instiintarea premierului britanic, Centrul pentru raspuns global al Ministerului de Externe va anunta celelalte 15 teritorii din afara Regatului Unit asupra carora mai domneste regina. Alte 36 de natiuni, unde regina a jucat un rol simbolic major timp de decenii, vor fi apoi informate.

12 zile de doliu national

Garda de la Palatul Buckingham va purta insemne de doliu, in timp ce site-ul de internet al monarhiei britanice va transmite informatiile pe un fond negru.

Sicriul cu trupul neinsufletit al reginei va fi expus la Westminster timp de 23 de ore pe zi, iar 500.000 de persoane sunt asteptate sa-si ia ramas-bun. Inceputul ceremoniei funerare va fi anuntat de clopotele celebrului ceas Big Ben, care se vor auzi dimineata, la ora 09.00. Pana la 2.000 de invitati vor fi asteptati la inmormantarea Elisabetei a II-a.

Elisabeta a II-a va implini 91 de ani pe 21 aprilie. Ea a urcat pe tron in 1952 si a devenit pe 9 septembrie 2015 cel mai longeviv monarh britanic, depasind-o pe regina Victoria, care s-a nascut in 1819 si a domnit in perioada 1837-1901. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro