"Logodnica", povestea iubirii dintre un norvegian si o basarabeanca

David Kinsella (53 de ani), un regizor norvegian originar din Belfast, Irlanda, binecunoscut in special in zona de documentare, a fost parasit de o logodnica basarabeanca, cu 20 de ani mai tanara. Conferinta "Iubirea - o aspiratie rafinata si perfida" Doina Rusti si invitatul sau, David Kinsella o Joi, 21 septembrie, la ora 19.00, Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bdul Regina Elisabeta 38) Cautand-o pe Alisa Regizorul David Kinsella a acceptat provocarea de a fi personaj in romanul Doinei Rusti, considerand ca aceasta ar fi o buna pregatire pentru constructia unui personaj de film.

acum 33 luni (18 Sep 2017)

David Kinsella (53 de ani), un regizor norvegian originar din Belfast, Irlanda, binecunoscut in special in zona de documentare, a fost parasit de o logodnica basarabeanca, cu 20 de ani mai tanara. A vorbit cu un producator de film, Dan Burlac, si cu o scriitoare, Doina Rusti, avand sprijinul Editurii Polirom.

Ani si distanta intre ei

Totul are la baza o poveste care il leaga de meleagurile romanesti: o iubire ratata de acum un deceniu, pentru o basarabeanca care, desi la mare distanta, l-a chinuit timp de sapte ani.

Dragostea ca o tranzactie

Ajuns la un festival de film la Chisinau, acum aproximativ zece ani, regizorul David Kinsella (foto:dreapta) a intalnit-o pe basarabeanca ce il va obseda aproape zi si noapte, timp de sapte ani.

De la prima intalnire cu David in fata postului de televiziune local unde lucreaza, orfana, originara din Ungheni, isi intra in rolul de victima.

Reprezentant al opulentei vestului, regizorului I se va parea inacceptabila o astfel de situatie, asa ca se va oferi sa ii ofere el banii pentru laptop. Acest amestec de natii, faptul ca pentru generatiile tinere nici nu mai conteaza originea etnica, totul imi sugereaza ca intre Europa de pana la Berlin si cea de dincolo de fostul zid, nu mai exista decat diferente de istorie civica", a declarat scriitoarea Doina Rusti (foto: dreapta).

Kinsella se indragosteste iremedial de ea, ii lasa numarul lui de telefon, declarandu-i, "am sa incerc eu sa fiu ingerul tau din cer", dupa cum scrie in "Logodnica".

Conform romanului, David ii va alimenta constant contul Alisei, chiar si cand aceasta ii va marturisi, in repetate randuri, ca este fericita cu altcineva. Norvegianul ii va cumpara basarabencei de la bilete de avion, la haine, la telefoane si laptopuri, si ii va inchiria chiar si camere de hotel in diverse tari.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro