"Logodna" cu nabadai intre PNL si UNPR: Cine pierde si cine castiga

In timp ce PNL negociaza cu UNPR conditiile unui parteneriat politic, PSD isi ingroasa randurile cu parlamentari UNPR, nemultumiti de colaborarea cu liberalii. "Comportament de vataf judetean" Fostul premier Victor Ponta, cel care a incurajat mereu pastrarea parteneriatului dintre PSD si UNPR, crede ca noua politica de aliante adoptata de UNPR va conduce la disparitia partidului si il critica pe Liviu Dragnea pentru ca a pierdut un aliat precum UNPR. E rau sa fii cel mai mare partid, dar singur e foarte usor sa scapi de aliati si e foarte greu sa iti castigi altii (mai ales daca impresia de aroganta si comportament de "vataf judetean" este transmisa catre parteneri)", a comentat Victor Ponta.

acum 92 luni (28 Jun 2016)

In timp ce PNL negociaza cu UNPR conditiile unui parteneriat politic, PSD isi ingroasa randurile cu parlamentari UNPR, nemultumiti de colaborarea cu liberalii. Toate aceste miscari nu au fost prevazute de PNL, care era dispus sa se asocieze cu un partid patat, precum UNPR, pentru a forma o majoritate parlamentara in sesiunea din toamna. Calculele liberalilor au fost date peste cap insa de capturile facute de PSD, iar fuziunea cu UNPR este pusa acum sub semnul intrebarii in PNL. Dupa primul val de plecari din UNPR, liberalii au amanat cu o saptamana sedinta in care ar fi trebuit sa se decida formula de colaborare cu UNPR.

De partea cealalta, presedintele UNPR, Valeriu Steriu, speriat de plecarile din partid, face pasi inapoi in ceea ce priveste colaborarea cu PNL. Liderul UNPR a spus ca formula agreata de partid este aceea a unei aliante, si nu a unei fuziuni prin absorbtie, asa cum au convenit, initial, liderii celor doua partide. "Formula cea mai avantajoasa este o alianta sau, de ce nu, chiar a merge pe propriile puteri, vom face si sondaje de opinie in perioada urmatoare. Ce-as vrea sa se inteleaga este faptul ca in urma cu patru ani decizia de a merge intr-o alianta a fost luata la nivelul lunii septembrie ", a aratat Valeriu Steriu, luat prin surprindere de plecarile din partid.

Varianta fuziunii a fost cea care i-a speriat pe cei mai multi progresisti, pusi sa devina liberali cu acte in regula si sa se supuna conditiilor de integritate ale PNL, test pe care il picau cu brio mai multi parlamentari UNPR.

PNL exclude insa o alta formula de parteneriat cu UNPR, cu exceptia unei fuziuni prin absorbtie. Vom discuta - si presedintii nostri au mandat - cu toate partidele care se revendica de centru-dreapta pentru a fuziona cu PNL", a aratat deputatul PNL Cezar Preda, purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti. De fapt, PSD nu a venit cu o astfel de propunere, nefiind dispus sa puna parlamentari ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro