Logo pentru Centenarul Marii Uniri creat gratuit si pus la dispozitie oricui doreste. "Erau prea multe buline in cel oficial"

Logo pentru Centenarul Marii Uniri creat gratuit si pus la dispozitie oricui doreste.

Hora, logo-ul ales de Ministerul Culturii pentru Centenarul Marii Uniri Sursa mcin.ro Logo-ul companiei IT Wipro din India Sursa wipro.com Ministerul Culturii a trebuit sa explice simbolistica imaginii alese de public (prin votare pe site) si de juriu: "Ideea pe care creatorii logoului au incercat sa o ilustreze este cea de avans.

acum 58 luni (4 Dec 2017)

Ioana Corduneanu, creatoarea comunitatii "Semne cusute", a realizat propriul simbol al Centenarului Marii Uniri pe care Romania il va celebra in 2018: pe fundal alb este trasat "100" cu cifre negre, iar cele doua zero-uri sunt inlantuite intr-un semn al infinitului; Creatoarea semnului grafic spune ca este usor de retinut, usor de redat si cu mesaj de impact.

Arhitecta Ioana Corduneanu explica de ce a ales alt simbol si cum l-a conceput: "Mi se par prea multe buline la logo-ul oficial centenar.

Logo-ul care a castigat concursul organizat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale a fost creat de o agentie de publicitate din Bucuresti - FCB Bucharest. "Hora" propusa de FCB Bucharest (foto jos) a fost aleasa identitatea vizuala ce va reprezenta Centenarul Marii Uniri de la 1918 si al Razboiului pentru Intregirea Neamului. "Am construit logo-ul Hora pornind de la doua cercuri reunite de simbolul infinitului. Hora infinita obtinuta este un simbol viu, sugerand continuitate impreuna, rezistenta si crestere", au prezentat ei de la FCB Bucharest desenul lor asemanator logo-ului companiei IT Wipro din India.

Hora, logo-ul ales de Ministerul Culturii pentru Centenarul Marii Uniri Sursa mcin.ro

Logo-ul companiei IT Wipro din India Sursa wipro.com

Ministerul Culturii a trebuit sa explice simbolistica imaginii alese de public (prin votare pe site) si de juriu: "Ideea pe care creatorii logoului au incercat sa o ilustreze este cea de avans. Din aceste motive, cifra 1 din componenta logoului trebuie interpretata ca un drapel in inaintare, caz in care lancea se afla in fata, respectiv in partea dreapta, ordinea culorilor de la stanga la dreapta fiind rosu-galben-albastru. Realizatorii logoului au folosit ca sursa de inspiratie mai multe picturi si ilustratii ale unor scene de razboi in care este implicata Armata Romana, iar acestea exemplifica perfect ale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro