Logica pentru care camasile barbatilor si femeilor au nasturii in parti diferite

Logica pentru care camasile barbatilor si femeilor au nasturii in parti diferite

Pe de alta parte, barbatii isi incheiau singuri nasturii de la camasa, motiv pentru care acestia erau plasati pe partea dreapta.

acum 89 luni (3 Dec 2016)

Oricine a purtat o camasa a observat probabil ca nasturii sunt pozitionati diferit, in functie de sexul caruia ii este destinat articolul vestimentar. Camasile barbatilor au nasturii pe partea dreapta, in timp ce camasile pentru femei au nasturii pe partea stanga, scrie huffingtonpost.com.

Dupa cum s-a dovedit, stilurile diferite de pozitionare a nasturilor, dateaza din perioada in care au fost inventate aceste accesorii, in jurul secolului al XIII-lea. Ele aveau servitoare care le ajutau sa se imbrace si, plecand de la premisa ca majoritatea oamenilor sunt dreptaci, nasturii au fost plasati pe partea stanga. Pe de alta parte, barbatii isi incheiau singuri nasturii de la camasa, motiv pentru care acestia erau plasati pe partea dreapta. Datorita faptului ca bebelusii sunt tinuti cu mana stanga, iar mana dreapta ramane libera, nasturii au fost cusuti pe partea stanga pentru a-i putea permite mamei sa-si desfaca bluza in momentul in care dorese sa alapteze copilul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro