Locurile cu care romanii se mandresc. Cat de atrasi sunt strainii de Transfagarasan sau de Casa Poporului

Locurile cu care romanii se mandresc. Cat de atrasi sunt strainii de Transfagarasan sau de Casa Poporului

Patria lui Dracula a iesit din trecutul sau comunist, spre deliciul calatorilor care vin sa ii exploreze orasele sale medievale si castelele impodobite, inclusiv cel in care a locuit cel mai inspaimantator vampir din romanele de fictiune, este descrierea oferita Romaniei, ca destinatie turistica pentru straini, intr-un reportaj de calatorie din celebra publicatie The Huffington Post. Anual, aproape 300.000 de vizitatori trec pragul celui mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei, o biserica din secolul al XIV-lea, masurand 65 de metri inaltime, 89 de metri lungime si 38 de metri latime.

acum 82 luni (31 May 2017)

Patria lui Dracula a iesit din trecutul sau comunist, spre deliciul calatorilor care vin sa ii exploreze orasele sale medievale si castelele impodobite, inclusiv cel in care a locuit cel mai inspaimantator vampir din romanele de fictiune, este descrierea oferita Romaniei, ca destinatie turistica pentru straini, intr-un reportaj de calatorie din celebra publicatie The Huffington Post. La fel ca jurnalistii de la Huffington Post, numeroase alte publicatii celebre din Occident au oferit descrieri atractive destinatiilor turistice din Romania.

Biserica Neagra

Biserica Neagra "este steaua Brasovului, un oras medieval popular de la poalale Muntilor Carpati", scrie The Huffington Post. Anual, aproape 300.000 de vizitatori trec pragul celui mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei, o biserica din secolul al XIV-lea, masurand 65 de metri inaltime, 89 de metri lungime si 38 de metri latime.

Castelul Bran

Castelul Bran, cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula este vizitat anual de sute de mii de oameni, iar strainii l-au asociat cu povestea lui Vlad Tepes. "Dincolo de cultura populara horror, Bran este o cetate medievala cu propria sa istorie interesanta, povestita in tururile prin salile intunecate, cu tuneluri secrete", relateaza jurnalistii de la The Huffington Post.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor a devenit una dintre cele mai apreciate destinatii turistice indicate de jurnalistii straini. "Este cel mai impresionant castel gotic din Romania, cu 50 de incaperi de arta medievala", nota The Huffington Post. Monumentul istoric din secolul al XV-lea a beneficiat de reclama si in numeroase alte publicatii straine, care l-au remarcat pentru frumusetea sa, dar si pentru legendele sale intunecoase.

Bucuresti

Bucurestiul este renumit pentru energia locuitorilor, arhitectura diversa, mancarea buna, dar si pentru viata de noapt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro