Locul care ii aduce impreuna pe fermieri si gurmanzi. Povestea pietei online care promoveaza hrana sanatoasa

Locul care ii aduce impreuna pe fermieri si gurmanzi. Povestea pietei online care promoveaza hrana sanatoasa

In prezent, platforma online prezinta peste 60 de ferme si producatori si cuprinde o baza de date in crestere atat cu gospodari, cat si cu producatori de produse finite (dulceturi, gemuri, siropuri, uleiuri presate la rece) pe de o parte, si magazine, restaurante, evenimente si targuri pe cealalta. O gama variata de produse naturale Pentru a facilita cautarea unui anumit tip de ferma, a luat nastere Harta Fermelor, unde sunt pusi laolalta producatorii de hrana sanatoasa, de la ferme de legume, livezi cu fructe proaspete sau stoarse in sucuri naturale, compoturi, dulceturi, muraturi, miere si produse apicole, plante aromatice, fructe de padure, la ferme de carne si delicii din carne, lactate si branzeturi fine, ferme piscicole sau ferme mixte.

acum 70 luni (19 Mar 2017)

Pe platforma online, gurmanzii gasesc produse locale, crescute natural in Romania, iar gospodarii, fie ei cu traditie sau aflati la inceput de drum, oameni care vor sa se hraneasca sanatos. "PlatFerma a aparut din nevoia de a sti unde gasim hrana sanatoasa, crescuta natural, din dorinta nemarginita de a reuni toti fermierii si gospodarii din Romania intr-un loc.

Proiectul isi propune sa descopere si sa prezinte fermele autohtone, gospodariile oamenilor de la tara, a celor care se incapataneaza sa practice agricultura invatata de la bunicii si strabunicii lor. Si asta pentru ca Ada Teicu ii viziteaza pe cei care "aspira" la un loc in piata online, le urmareste procesul de productie, gusta din roadele muncii lor, totul pentru a oferi viitorilor cumparatori garantia ca produsele din ferma respectiva sunt dintre cele mai bune.

Demersul s-a dovedit unul de succes inca de la inceput, dovada entuziasmul cu care a fost primit de catre producatorii care i s-au alaturat. "Ideea de baza era atat de necesara, incat lumea i-a vazut potentialul inca de la inceput", marturiseste tanara. Peste 60 de ferme

Intr-o prima faza, pe PlatFerma au fost prezentati 21 de producatori autohtoni, identificati in urma explorarii peisajului traditional romanesc pe Facebook: de la ferme de animale ori legume, la producatori de lactate, palinca ori delicatese cu miere. Lor li s-au alaturat alte cateva zeci de microferme pe care Ada Teicu le-a vizitat si a caror poveste este expusa in propriul "portret de fermier".

In prezent, platforma online prezinta peste 60 de ferme si producatori si cuprinde o baza de date in crestere atat cu gospodari, cat si cu producatori de produse finite (dulceturi, gemuri, siropuri, uleiuri presate la rece) pe de o parte, si magazine, restaurante, evenimente si targuri pe cealalta.

Cel mai bine reprezentat este centrul tarii, locul de unde a pornit, de altfel, proiect... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro