Locuinta cu chirie de la stat pentru cei care nu-si mai pot plati rata la casa. Tot ce trebuie sa stiti

Locuinta cu chirie de la stat pentru cei care nu-si mai pot plati rata la casa. Tot ce trebuie sa stiti

A doua varianta este posibila numai in cazul in care chiriasul nu a respectat clauzele contractului de inchiriere, chiriasul nu a achitat valoarea nominala a chiriei in termen de 90 de zile de la comunicare, chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce ii revin din cheltuielile comune pe o perioada de 90 de zile, daca au fost stabilite prin contractul de inchiriere in sarcina chiriasului sau chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei.

acum 65 luni (23 Jun 2017)

Cine poate beneficia

Locuinta de sprijin este o "locuinta cu o suprafata utila de cel mult 100 mp, care se atribuie cu chirie unor persoane sau familii care au fost evacuate prin proceduri de executare silita din locuintele proprietate personala, in urma neachitarii obligatiilor contractuale prevazute in contracte de credit ipotecar, si a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei".

De aceste locuinte pot beneficia persoanele si familiile care urmeaza a fi evacuate sau au fost evacuate prin proceduri de executare silita din locuinte, in urma neachitarii obligatiilor derivate din contractele de credit ipotecar.

Contractul de inchiriere se incheie pe o perioada de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii pe baza declaratiei de venituri si a actelor doveditoare necesare conform prevederilor legale.

Cum se poate rezilia

Contractul de inchiriere se poate rezilia fie la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile, fie la cererea proprietarului. A doua varianta este posibila numai in cazul in care chiriasul nu a respectat clauzele contractului de inchiriere, chiriasul nu a achitat valoarea nominala a chiriei in termen de 90 de zile de la comunicare, chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce ii revin din cheltuielile comune pe o perioada de 90 de zile, daca au fost stabilite prin contractul de inchiriere in sarcina chiriasului sau chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei.

Cine nu poate beneficia

Nu pot beneficia de locuinte de sprijin, potrivit prezentei legi, persoanele sau familiile care detin in proprietate o alta locuinta sau care detin, in calitate de chirias, o alta locuinta din fondul locativ de stat.

Beneficiarii locuintelor de sprijin nu au dreptul sa subinchirieze, sa transmita drep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro