"Locomotives Resita", povestea fotbalistilor "americani" de pe malul Barzavei
Doisprezece barbati, in umeri lati, asteapta sa se incheie meciul de fotbal dintre doua echipe de prichindei, de pe stadionul Gloria Resita, din care a mai ramas doar numele, pentru ca baza sportiva si-a pierdut de mult din faima de altadata. Aceasta se numeste "OFFENSE" (atac) si incearca sa avanseze cu mingea in lungul terenului si sa marcheze puncte trecand linia de scor si ajungand cu ea in zona ce poarta numele de "ENDZONE" (zona de scor). Vorbesc de echipamente din astea de duzina, ca daca vrei o casca mai buna, numai aia poate ajunge la 300 de euro, ca sa nu mai zic ca un tricou mai bun depaseste 50 de euro.
Doisprezece barbati, in umeri lati, asteapta sa se incheie meciul de fotbal dintre doua echipe de prichindei, de pe stadionul Gloria Resita, din care a mai ramas doar numele, pentru ca baza sportiva si-a pierdut de mult din faima de altadata. Astazi arata ca un loc parasit, in care nici iarba nu mai e asa de verde ca in trecut. Aici se antreneaza si echipa de fotbal american Locomotives Resita, una dintre cele sase team-uri care participa in campionatul national.
Regulamentul jocului spune ca o echipa de 11 oameni are posesia mingii. Aceasta se numeste "OFFENSE" (atac) si incearca sa avanseze cu mingea in lungul terenului si sa marcheze puncte trecand linia de scor si ajungand cu ea in zona ce poarta numele de "ENDZONE" (zona de scor). Aceasta incearca sa opreasca echipa in ofensiva si sa o faca sa piarda posesia mingii. Fotbalul american e un sport de contact, dar in primul rand e vorba despre strategie. E nevoie de multa forta, dar in acelasi timp si de o minte agera si de viteza. M-am dus si m-am inscris si am inceput sa merg la antrenamente.
Numele echipei "Resita Locomotives" a fost dat dupa un sondaj facut pe o retea de socializare, fiind considerat reprezentativ si pentru sport, dar si pentru traditia orasului. Pentru primul sezon, in anul 2013, la Resita nu s-au adunat suficiente "locomotive", asa ca cei 12 tineri dornici sa practice fotbalul american s-au alipit formatiei din Timisoara. Ajung pana in finala campionatului, insa pierd la Cluj, pe final de meci cu 12-6. Anul urmator resitenii isi cumpara echipamente, dar tot nu reusesc sa adune destui tineri ca sa formeze o echipa pe care sa o poata inscrie in campionat. Nu prea ai de unde sa gasesti tineri care sa fie si pasionati de fotbal american", spune Ionut Voinea, unul dintre veteranii echipei. A vazut fotbalul american la televizor si cand a auzit ca exista o echipa la Resita si-a spus ca trebuie neaparat sa se inscrie.
"Am si eu vreo trei ani de cand sunt cu ei. E m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro